Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Nationale Museumweek van start met 1e Museumnacht Maastricht
donderdag 18 februari 11:30

Van waardevolle historische artefacten, opmerkelijke bodemschatten tot excentrieke hedendaagse kunstuitingen en cutting edge video-art: je kunt het allemaal verwachten tijdens de eerste Museumnacht Maastricht. De 10 deelnemende locaties openen hun deuren op vrijdag 15 april van 20.00 tot 24.00 uur, met naast de vaste opstelling een speciaal programma vol performances, workshops, artists’ talks, exclusieve rondleidingen, previews, drankjes & beats. De gratis hop-on-hop-off bus zorgt ervoor dat niemand iets hoef te missen. De eerste editie wordt tevens feestelijk afgesloten met een after party in Ipanema (Bonnefantenmuseum) van 24.00 tot 03.00 uur. 

Tijdens de Museumnacht Maastricht kunt u terecht bij  Boekhandel Dominicanen, Het Bonnefantenmuseum, Bureau Europa, B32, Centre Céramique, Het Natuurhistorisch Museum, Het Drukkunstmuseum, Marres, Museum aan het Vrijthof en bij Van Eyck.

Met de Museumnacht Maastricht brengen de 10 initiatiefnemers een (nieuw) publiek op een laagdrempelige manier in aanraking met het culturele kapitaal van de stad. Het speciale programma stelt de locaties in een ander licht en draagt zo bij aan de verdere ontwikkeling van het kunst- en cultuurklimaat in de stad en de regio.

Met de feestelijke opzet en het open en toegankelijke programma wordt vooral een (internationaal) publiek van jongeren en jongvolwassenen wonend in (de regio) Maastricht aangesproken die tijdens de Museumnacht kunnen proeven van wat de stad aan kunst en cultuur te bieden heeft. Maar ook de aanhanger van hedendaagse kunst of juist de erfgoedliefhebber komt tijdens zijn route door de stad op plekken die hij anders niet zo snel zou bezoeken. Museumnacht Maastricht staat voor een avond vol onverwachte ontmoetingen.

Museumnacht Maastricht wordt breed gedragen en is een initiatief van Boekhandel Dominicanen, Bonnefantenmuseum, Bureau Europa, B32, Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum, Drukkunstmuseum, Marres, Museum aan het Vrijthof en de Van Eyck. Verenigd in Stichting Museumnacht Maastricht organiseert en ondersteunt de stichting de collectieve programmering, marketing en promotie van de Museumnacht. Het is de ambitie om van de Museumnacht Maastricht een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Met een helder programmaboekje op zak en de hop-on-hop-off bus hoeft niemand iets te missen. De speciale Museumnacht hop-on-hop-off bus brengt elk kwartier bezoekers naar vier verschillende bestemmingen in de stad.

Tickets bieden toegang tot alle tien locaties en kosten € 10,- en € 12,50 inclusief afterparty. Studenten betalen met hun studentenkaart € 7,50 of € 10,- inclusief afterparty. Tickets voor de afterparty in Ipanema (Bonnenfantenmuseum) zijn alleen in combinatie met Museumnacht ticket verkrijgbaar.

Tickets zijn vanaf 1 maart online te koop via www.museumnachtmaastricht.nl en deelnemende locaties zoals o.a. Bonnefantenmuseum, Museum aan het Vrijthof, Boekhandel Dominicanen en Centre Céramique.

Kijk voor meer informatie en overzicht van highlights op www.museumnachtmaastricht.nl

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Nationale Museumweek

Het weer in Limburg
zaterdag 24 oktober 10:17 Zwaar bewolkt Maastricht 13.0 °C ZZW 4 Min: 10 Max: 15
Evenementen