Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Demonstratie & expositie over boekrestauratie in Centre Céramique
donderdag 18 februari 12:15

Veel liefhebbers verzamelen en koesteren antiquarische boeken. Familiebijbels of andere dierbare boeken zijn vaak al generaties lang doorgegeven. Voor het behoud van dierbare of kostbare boeken is het een aanrader om een restauratie te overwegen. Hoe zo’n restauratie er uit kan zien, kunt u bekijken tijdens een demonstratie / expositie van restauratieatelier John Tillie Fine Prints op zaterdag 20 februari in het Centre Céramique.

Aan de hand van diverse voorbeelden van reeds gerestaureerde boeken en de verslagen van deze restauraties in woord en beeld kunt u zien wat er allemaal mogelijk is. Er is een doorlopende diashow met foto’s van boeken voor, tijdens en na restauratie te zien. Verder toont het restauratieatelier allerlei materialen (leerhuiden, perkament, Japans papier, messing, lijmsoorten enz.) en gereedschappen die zij bij het restaureren van boeken gebruiken.

U kunt ook ‘live’ zien hoe Rachel Mans, boekrestaurator van restauratieatelier John Tillie Fine Prints, een boek opnieuw naait en hoe ze nieuwe kapitaaltjes steekt. Maar ook over het bijmaken van messing slotjes en het verven en dunnen van leer komt u van alles te weten. Neem uw eigen boek(en) mee en ze geeft u een vrijblijvende schatting van de restauratiekosten.

Zaterdag 20 februari

Entree: gratis

Adres: Centre Céramique, Plein 1992, Maastricht

Tijd: 14.30 – 16.30

Meer informatie: www.gedruktinmaastricht.nl

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

boekrestauratie

Het weer in Limburg
dinsdag 24 november 13:39 Zwaar bewolkt Maastricht 11.0 °C ZZW 3 Min: 3 Max: 9
Evenementen