Home > De gehaktballen van Traiteur Saveurs

De gehaktballen van Traiteur Saveurs

feb 19, 2016 | Maregio

Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza een artikel over een onderneming in winkelcentrum Mosae Forum. Lees hier het artikel over de gehaktballen van Traiteur Saveurs.

DE SMAKEN EN AROMA’S VAN SAVEURS

In de wijk Sint Pieter is het in 2001 allemaal begonnen in een klein, oud winkeltje op de hoek van de straat. Een paar jaar later is de zaak voortgezet in de gewelvenkelders van Mosae Forum. Een prachtige, stijlvolle traiteurszaak met de heerlijkste verse maaltijden, ambachtelijke vleeswaren, fingerfood, kazen, soepen, dagverse salades, wijnen en natuurlijk het alom bekende gehaktbrood.

DE SPECIALITEIT VAN HET HUIS

Het gehaktbrood is inmiddels landelijk bekend en komt uit de professionele productiekeuken die sinds kort in Meerssen is gevestigd. In het centrum van Meerssen ligt ook nog een Saveurs winkel. Het gehaktbrood wordt gemaakt van maar liefst 750 gram (h)eerlijk gehakt, Limousin rundvlees en Duroc varkensvlees. Met de hand gedraaid en omwikkeld met een krokant jasje van ambachtelijk brood paneer.

In de open gewelvenkeuken worden alle gerechten vers bereid. ”Het bereiden in eigen huis geeft toch net dat extra stukje dynamiek en beleving in de zaak en zo staan we nog dichter bij de klant”, aldus Angelique Palmen, eigenaresse van Saveurs winkels.

HET “SAVEURSGEVOEL”

Alles van Traiteur Saveurs is ambachtelijk en wordt met aandacht en liefde gemaakt, “ik wil dat klanten met een goed Saveursgevoel de zaak verlaten”, zegt Angelique met een smile.

Saveurs heeft veel lokale klanten. Er zijn mensen die wekelijks komen. Angelique voegt daar aan toe dat er ook mensen zijn die dagelijks hun “Meal’z” gerecht komen ophalen. Meal’z is een concept van een dagelijks wisselende maaltijd voor mensen die geen zin of tijd hebben om zelf te koken voor de vaste lage prijs van €7,50.

FOOD TRUCK

Er is meer waar Angelique mee bezig is. De onlangs aangeschafte oldtimer uit 1978 gaat ze (voor een groot deel eigenhandig) ombouwen tot Food Truck. Ze hoopt op korte termijn op de weekmarkt in Maastricht haar producten, waaronder het gehaktbrood, te kunnen verkopen. Ook zal de Food Truck ingezet worden op streekmarkten en (bedrijfs-)feestjes. Nu al is Saveurs te vinden op streekmarkten in de regio en te boeken voor feesten en partijen.

Traiteur Saveurs is 5 dagen per week geopend (dinsdag tot en met zaterdag) en is te bereiken op Laag Gubbelstraat 14 op de benedenverdieping van het winkelcentrum.

Tekst en foto Harold Habets/ La Fortezza www.lafortezza.nl