Home > Hotelvleugel Van der Valk in Heerlen wordt gesloopt

Hotelvleugel Van der Valk in Heerlen wordt gesloopt

feb 19, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Daarvoor in de plaats komt een aanbouw met een relatie met landgoed Terworm.

Op de parkeerplaats komt medio april een tijdelijk restaurant met keuken voor minimaal een jaar. Het pop-uprestaurant wordt een loodsachtige constructie van duizend vierkante meter met 325 zitplaatsen – én de traditionele toekan op het dak. Het kunststoffen gebouw wordt aan de buitenkant bekleed en beplakt, omdat het prominent zichtbaar zal zijn vanaf de snelweg. Het zal minimaal een jaar dienst doen tot de nieuwe hotelvleugel klaar is.

Ruim een jaar lang kunnen daarom geen grote vergaderingen, feesten en bijeenkomsten bij Van der Valk plaatsvinden. Die zijn zo veel mogelijk ondergebracht bij collega- hotels in de regio. De aanvankelijk is geschrapt omdat Van der Valk door de volledige sloop een tijdelijke voorziening voor vier seizoenen zocht.

Directeur Freek van der Valk verwacht dat het hotel over een maand weer hotelgasten gaat ontvangen. Die worden de eerste weken met een shuttlebus naar het centrum van Heerlen vervoerd, waar ze een restaurant naar keuze kunnen bezoeken. Als het tijdelijke restaurant opent, stopt de shuttleservice.

De brand die tijdens werkzaamheden op 21 januari ontstond in het zalen- en restaurantgedeelte, heeft meer schade veroorzaakt dan brandweer en hoteldirectie eerst dachten.

“De vleugel is voor twee derde total loss. De constructie is tot op de vloer verbrand. Daarom gaan we dit deel vanaf maandag helemaal slopen”, zegt Freek van der Valk. Direct na de brand voorzag hij snel weer gasten te ontvangen en ontbijt in een tent te serveren. Vier weken later is er nog steeds geen gast.

“Het heeft geen zin om mensen hier te hebben in de chaos. Iemand is pas langs security heen geglipt en heeft een koffie besteld voor 2,30 euro. Dat is de enige omzet die we de afgelopen vier weken hebben gehad.” Hij schat de schade op 5 à 7 miljoen euro. “We kunnen het hebben, we zitten in een sterke groep.”

Bron: 1Limburg Nieuws