Home > Benoit Wesly begint hotel in Amerika

Benoit Wesly begint hotel in Amerika

feb 19, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

In de Amerikaanse staat Missouri om precies te zijn. De 70-jarige hotelier en zakenman uit Maastricht gaat in het stadje Marshall een hotel met restaurant en andere voorzieningen bouwen en deels exploiteren.

Wesly bevestigt de miljoeneninvestering, zijn eerste in de Verenigde Staten.

Het hotel krijgt bijna zeventig kamers en verrijst met financiële steun van het stadsbestuur van Marshall, waar Wesly regelmatig vertoeft. Als lid van de raad van toezicht is hij er verbonden aan het Missouri Valley College. Verder is Wesly in Marshall vaste deelnemer aan een jaarlijks terugkerende ondernemersconferentie. Ook Maastrichtse en andere Limburgse bedrijven maken daar regelmatig hun opwachting.

Voor de bouw en exploitatie van het hotel zegt Wesly persoonlijk te zijn benaderd door de burgemeester van Marshall. Het full-service hotel krijgt een plek langs de highway 65, die voor Marshall economisch van levensbelang is. De bouw van het complex start rond de zomer, in de loop van volgend jaar gaan de deuren open. Het nieuwe hotel gaat opereren onder de vlag van de Hamptonketen, onderdeel van het Hiltonconcern. 

“We onderzoeken nog de mogelijkheid om naast het complex een steakhouse te bouwen. Maar dat gaan we niet zelf exploiteren”, zegt Wesly.

Bron: 1Limburg Nieuws