Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Kinderworkshop: Maak je eigen oorkonde
vrijdag 19 februari 14:00

In het kader van het project Gedrukt in Maastricht verzorgt restauratieatelier Sash Book & Papercare op zaterdag 20 februari in Centre Céramique de kinderworkshop: ‘Maak je eigen oorkonde’.

Erfgoeddocente Saskia Hendriks brengt de deelnemers workshoppers in de juiste sfeer met voorbeelden van drukwerk uit Maastricht en verschillende oorkondes. Om de techniek duidelijk te maken geeft Hendriks een demonstratie. Daarna gaan de kinderen gaan aan de slag en maken hun eigen oorkonde op speciaal papier met zelf gedrukte decoratie en schrijven hierop met de ganzenveer. Ze ontwerpen zelf een zegel, maken hiervan een afgietsel en bevestigen dit met een mooi touw aan het document ter bekrachtiging van de oorkonde. Hendriks is eigenaar van Sash Book & Papercare en restaureert kunst waaronder boeken prenten en tekeningen.

Entree: gratis

Aanmelden (verplicht): klantenservice@maastricht.nl (max. 20 kinderen)

Adres: Centre Céramique, Plein 1992

Zaterdag 20 februari van 13.00 – 15.00 uur

Voor meer info, zie www.gedruktinmaastricht.nl

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

drukwerkkunst

Het weer in Limburg
zaterdag 25 januari 15:37 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht 2.6 °C ZW 1 Min: 2 Max: 5
Evenementen