Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Best of IDFA on Tour vandaag bij Lumière
zondag 21 februari 09:00

Nog geen plannen voor vandaag, dan is deze tip wellicht iets voor u. Filmtheater Lumière vertoont vandaag, zondag 21 februari, de beste films van het IDFA, 's werelds belangrijkste documentaire-filmfestival. The Best of IDFA on Tour toont prijswinnaars en festivalfavorieten geselecteerd uit de meer dan honderd documentaires die tijdens de voorbije editie in première zijn gegaan.

Kaarten voor dit programma kosten € 25,-. Het is niet mogelijk om voor de afzonderlijke films kaarten te kopen. Alle films zijn Nederlands ondertiteld of Nederlands gesproken.

De vertoonde films zijn:

Ninnoc

Niki Padidar, Nederland 2015, 18 min., Nederlands gesproken, niet ondertiteld.

Ninnoc houdt niet van groepen. Waarom moet iedereen zich hetzelfde gedragen, er hetzelfde uitzien? Maar erbuiten vallen wil ze ook niet.

At Home in the World

Andreas Koefoed, Denemarken 2015, 58 min., Deens gesproken, Nederlands ondertiteld.

Op de Rode Kruis-school in Denemarken worden jonge vluchtelingen voorbereid op het reguliere onderwijs. Onder hen de introverte, uit Tsjetsjenië gevluchte Magomed

Ukrainian Sheriffs

Roman Bondarchuk, Oekraïne, Letland, Duitsland 2015, 80 min., Oekraïens gesproken, Nederlands ondertiteld.

Tragikomisch portret van een sheriffs duo in een afgelegen Oekraïens dorp waar naast allerhande lokale zaken ook de politieke ontwikkelingen de orde dreigen te verstoren.

Sonita

Rokhsareh Ghaem Maghami, Iran, Duitsland, Zwitserland 2015, 90 min., Afghaans, Farsi, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Illegaal in Teheran droomt de achttienjarige, Afghaanse vluchtelinge Sonita van een carrière als rapper. Spannend verslag van haar zoektocht naar een eigen weg.

Tijdschema:

 14:00 Ninnoc 18' + At home in the world 58'

 15:20 pauze

 15:45 Ukrainian Sheriffs 89'

 17:15 pauze

 17:45 Sonita 90'

 19:15 einde

 

Tickets:

€ 25,- (regulier)

€ 22,50 (CJP/student)

€ 22,50 (Lumièrepas)

€ 0,00 (Cinevillepas)

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

IDFA

Filmhuis

Het weer in Limburg
zaterdag 26 september 13:36 Zwaar bewolkt Maastricht 12.0 °C NW 3 Min: 5 Max: 16
Evenementen