Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Informatieavond over wandeltocht naar Vézelay
zondag 21 februari 15:00

In de pastorie van de Lourdeskerk in Wittevrouwenveld vindt maandag een informatieavond plaats over een wandeling van 25 april tot en met zondag 1 mei door de Morvan naar Vézelay, de Basilica van het licht welke wordt georganiseerd door de Stichting Franciscaanse Voettochten.

Hou je van wandelen en van buiten zijn, en wil je ook af en toe een mooi verhaal horen, dan is deze wandeltocht misschien iets voor jou. Er wordt onder leiding van pastoor Mattie Jeukens gelopen van maandag 25 april tot en met zondag 1 mei naar het bedevaartsoord Vézelay.

Vézelay is een centrum van het christendom sinds de Middeleeuwen, het is ook een ontmoetingsplaats voor deelnemers van de bedevaart naar St Jacques de Compostela. De basiliek Sainte-Madeleine en het dorp worden geclassificeerd als werelderfgoed door de UNESCO. Vézelay maakt deel uit van de "Mooiste Dorpen van Frankrijk".

De informatieavond begint om 20.00 uur in de Edisonstraat 2.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vézelay

Lourdeskerk

Het weer in Limburg
zondag 20 juni 03:30 Zwaar bewolkt Maastricht 19.6 °C Z 1 Min: 16 Max: 21
Evenementen