Home > Chinezen kopen failliet Solland Solar

Chinezen kopen failliet Solland Solar

feb 23, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Naast de inboedel hebben de Chinezen ook het onroerend goed van het failliete bedrijf op het grensoverschrijdende industrieterrein Avantis bij Heerlen gekocht.

Solland Solar, in 2003 opgericht door ondernemer Gosse Boxhoorn en sinds 2011 in bezit van de Italiaanse zakenman Massimo Pugliese, ging afgelopen augustus failliet. Het bedrijf was ten onder gegaan aan torenhoge maandelijkse kosten, gebrek aan klanten en productieproblemen. De schulden waren daardoor opgelopen tot 14 miljoen euro.

Op het moment van het faillissement, had het bedrijf nog 71 mensen in dienst. Curator Dominique Roomberg liet maandag weten dat de nieuwe eigenaar zich bereid heeft verklaard zoveel mogelijk gebruik te maken van het oorspronkelijke personeel van Solland Solar. Volgens Roomberg gaat het om honderd banen.

Woordvoerster Jodie Roussell van Trina Solar zegt dat het gaat om “meer dan honderd banen”, maar wil geen garanties geven dat oud-werknemers de voorkeur genieten. Volgens haar gaat de werving van personeel snel van start. Wanneer de productie van zonnecellen weer kan worden opgestart, is nog niet bekend.

Bron: 1Limburg Nieuws