Home > Katholieke, protestantse en openbare school gaan fuseren

Katholieke, protestantse en openbare school gaan fuseren

feb 25, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Als volgende week, zoals verwacht wordt, ook de medezeggenschapsraden van De Tweesprong, De Vlinder en Het Palet hun steun uitspreken, kunnen de drie volgend schooljaar samengaan. 

Zonder ingrijpen zou de protestantse Vlinder moeten sluiten. Met de huidige 39 leerlingen bevindt de school zich ver onder de zogeheten opheffingsnorm van vijftig. Maar ook Het Palet, de openbare school, komt met 67 leerlingen in gevaar. Alleen de katholieke Tweesprong is gezond. 

De fusieschool moet straks onder de scholenkoepel Stichting Katholiek Onderwijs Echt Maasbracht (SKOEM) komen te vallen. Volgens clustermanager Har Palmen is het uniek in Nederland dat een protestantse, een katholieke en een openbare school in elkaar opgaan.

De scholen willen ondanks de fusie toch proberen hun eigen identiteit overeind houden. Zo zullen er naast de lessen levensbeschouwing die nu al op scholen van SKOEM gegeven worden straks ook optioneel godsdienstlessen te volgen zijn, zoals nu bij De Vlinder gebruikelijk is. “We respecteren de verschillen, daar is veel aandacht voor”, zegt Palmen. 

Bron: 1Limburg Nieuws