Home > Vaart achter samenwerking Simpelveld en Voerendaal

Vaart achter samenwerking Simpelveld en Voerendaal

feb 27, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Voerendaal en Simpelveld zijn ervan overtuigd dat ze te klein zijn om in de toekomst zelfstandig te kunnen blijven.

Ze willen hun samenwerking zoals in ISD Kompas, de gezamenlijke sociale dienst, aanzienlijk uitbreiden door ook andere diensten samen te voegen. Daarbij kan gedacht worden aan administratieve werkzaamheden, ICT en taken op het gebied van veiligheid. Dit alles onder de naam ‘functionele integratie’.

Nuth maakt eveneens deel uit van Kompas, maar is ook door Schinnen en Onderbanken benaderd om aan te sluiten bij de nieuwe fusiegemeente.

Nuth zat de afgelopen week samen met afvaardigingen van Simpelveld en Voerendaal om te worden bijgepraat over hun plannen. “De deur voor Nuth staat open om aan te sluiten bij Simpelveld en Voerendaal”, aldus Ruud Braun, fractievoorzitter van de grootste partij in Voerendaal, Democraten Voerendaal. “Dat hebben we ook laten weten. Maar of het nu met of zonder Nuth is, wij gaan in elk geval verder met het versterken van onze samenwerking.”

Burgemeester Richard de Boer van Simpelveld zegt dat in april een voorstel naar de gemeenteraad gaat over hoe de samenwerking gestalte moet krijgen. Hij hoopt dat Nuth daar ook bij is.

Bron: 1Limburg Nieuws