Home > Open Dag Toon Hermans Huis Maastricht

Open Dag Toon Hermans Huis Maastricht

feb 27, 2016 | Maregio

In het kader van Wereld Kanker Dag 2016 houdt het Toon Hermans Huis Maastricht op zondag 6 maart haar open dag. Van 13.00-17.00 uur is er een afwisselend programma van activiteiten en lezingen van onder meer de Maastrichtse top kok Toine Hermsen en Resie Moonen, arts voor reguliere en homeopathische geneeskunde.

Ook het schildersatelier is open, evenals de keuken en de verwenkamer. Daarnaast is de creatieve Yellow Kinderclub ook actief op deze dag en zal Calbasa Handbags, Clothing en Accessoires aanwezig zijn in de Toon Kamer om een feel good gevoel te creëren op basis van de nieuwe voorjaarskleuren. De vrijwilligers van het Toon Hermans Huis zorgen voor een rondleiding.

De Maastrichtse top kok Toine Hermsen is als ervaringsdeskundige een van de sprekers tijdens de Open Dag. Bij Toine Hermsen werd in 2009 kanker aan de tongbasis geconstateerd. Hij is in Maastricht behandeld met chemotherapie en radiotherapie (bestraling). Veel patiënten die aan hoofd/hals kanker zijn behandeld, krijgen problemen met slikken, hebben last van een droge mond en verliezen (voor een deel) hun reuk- en smaakzin. Voor een kok natuurlijk dramatisch. Toine Hermsen had aanvankelijk ook last van die klachten, kon een half jaar niet functioneren, maar zijn smaak is teruggekomen, waardoor hij de draad weer kon oppakken en zijn restaurant in Maastricht kon voortzetten.

Tijdens de Open Dag op zondag 6 maart zal hij zijn ziekbed, zijn behandeling en de gevolgen van de ziekte voor zijn werk toelichten

Zondag 6 maart 13.00-17.00 uur

Toon Hermans Huis Maastricht

Sint Servaasklooster 32