Home > Veel voertuigen van de weg

Veel voertuigen van de weg

feb 27, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het zwaarste ongeluk gebeurde op de A76 bij Simpelveld. Een Belgische tankwagen raakte van de weg. De chauffeur kwam om het leven en de autosnelweg was bijna 24 uur dicht voor de bergingswerkzaamheden.

Daags erna raakte een Tsjechische vrachtwagen het spoor bijster op de N280 tussen Weert en Roermond. Hier kwam de chauffeur er zonder letsel vanaf. Maar ook op deze plek was de weg urenlang afgesloten voor de berging.

Op kleinere schaal ging het mis in Munstergeleen. Een personenauto schoot door een heg een tuin binnen en kwam tegen een boom tot stilstand.

Goed werk van de brandweer in Roermond. Een hondje was te water geraakt en dreigde te verdrinken. Brandweerlui haalden het dier uit het ijskoude water en droogden het af. Grote dankbaarheid van het bazinnetje was hun deel.

Heel wat beter tegen de kou bestand waren de sledehonden, die in Helden in actie kwamen. Bij gebrek aan een sneeuwdek zaten er wielen onder de slee. Evengoed zat het tempo er goed in.

Nieuw aangelegde paden even buiten Houthem zijn al aan het verzakken. Door waarschijnlijk een constructiefout krijgen wandelaars natte voeten.

Heb je een zwaar smeedijzeren hek om je erf staan tegen dieven, inbrekers en ander gespuis. Wat denk je? Stelen ze het hek. Dat overkwam deze week een inwoner van Beek. Wat helpt dan nog? 220 volt op het hek?

Bij een visvijver even buiten Stevensweert is een gedenkplek gemaakt voor Andy de Heus. Het stoffelijk overschot van de Echtenaar werd op die plek gevonden. Andy de Heus was ruim drie jaar vermist.

Een paar reeën maakten een kort uitstapje uit het Limbrichterbos, waar ze normaal veilig uit het zicht blijven. De dieren lagen op volle snelheid, maar de fotograaf was er op tijd bij. 

Bron: 1Limburg Nieuws