Home > Lutherse kerk de nieuwe culturele hot-spot van Maastricht

Lutherse kerk de nieuwe culturele hot-spot van Maastricht

mrt 1, 2016 | Maregio

De Lutherse kerk aan de Hondstraat in hartje binnenstad doet vanaf afgelopen zondag dienst als nieuwste culturele hot-spot van de stad. Op de openingsdag, afgelopen zondag,  hoopte de stichting Shelter Songs die de programmering gaat verzorgen op een 50 tot 100 man publiek, nou dat werd wel even wat anders want de kerk bleek bij aanvang van het programma al bomvol te zitten. Publiek dat nog buiten stond te wachten voor de ingang werd gevraagd om via de trappen naar boven te gaan om vanaf de balkons alles gade te slaan.

Shelter Songs is een nieuw cultureel initiatief met als doel via liederen en performances mensen uit verschillende landen en culturen bij elkaar te brengen. In Maastricht wonen mensen met verschillende nationaliteiten en culturen, maar kennen we die eigenlijk allemaal? Muziek maakt gelukkig en verbindt. Maar, weten we ook wat voor muziek en verhalen leven bij al die verschillende culturen?

De Lutherse Kerk in Maastricht wil hiervoor in 2016 het cultuurplatform zijn voor amateur- en professionele kunstenaars die performances willen delen met anderen. Men wil met een zekere regelmaat een Shelter Songs avond/middag organiseren die in een bepaald cultureel/nationaal thema staat, bijvoorbeeld een speciale liedjesavond in het Italiaans, Frans, Spaans, Arabisch, Israëlisch, Chinees, Afrikaans, Maastrichts, of Fries. Ook andere thema’s dan talen zijn mogelijk.

Op de openingsdag stond er voor het publiek een zeer divers programma op stapel met onder meer singer-songwriters, Tai Chi presentaties en workshops, klassieke muziek, popmuziek, salsa dans presentaties en workshops en een optreden van de Maastricht Japanese Supplementary School Dance.

Shelter Songs is een initiatief van Kei Long Cheung, Esther Dijkstra, Robert Orvalho en Hein de Vries. De naam Shelter Songs komt van het gegeven dat deze kerk in vroegere tijden diende als schuilplaats voor vervolgde Lutheranen.