Home > Frans Klooster in Sittard wordt Chinees therapiehotel

Frans Klooster in Sittard wordt Chinees therapiehotel

mrt 2, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Een ‘Chinees therapiehotel’ met 110 kamers, een ondergrondse parkeergarage met meer dan 100 plekken, een restaurant en een ruimte waar de Chinese taal en cultuur in de breedste zin van het woord worden bevorderd.

Het zijn de plannen in een notendop die de Chinese investeerder Chen Yagui met het Sittardse monument heeft. Een investeerder uit Shanghai die uiteindelijk in Sittard terechtkomt en vorig jaar zomer het in 1905 gebouwde pand kocht. 

Voor behandelingen op basis van de Chinese gezondheidsleer feng-shui verwacht Chen Yagui 35 specialisten uit China over te laten komen. Het is de kapstok voor het project van de Chinese investeerder. Want er is meer. Het monumentale gedeelte moet gasten kunnen herbergen en voor vermaak zorgen met tentoonstellingsruimtes voor keramiek, fotografie, Chinese kalligrafie, theekunst en papierkunst. 

Maar dit is nog niet alles. Het Franse Klooster moet ook dé trouwlocatie voor de Aziatische samenleving worden. Op de eerste verdieping komt een ruimte die wordt ingericht met Chinese bruidsmode. Verder heeft de investeerder plannen om er een zogenaamd Confucius Instituut (een wereldwijde door de Chinese overheid gefinancierde non-profitorganisatie, die als doel heeft kennis over de Chinese taal en cultuur te verspreiden) onder te brengen. 

De verwachting is dat er medio 2017 kan worden gebouwd. Een dik jaar later wordt het ‘stukje China in Sittard’ opgeleverd. 

Elke ochtend op de hoogte van het meest recente en betrouwbare nieuws uit Limburg. Dat regelen wij voor je.

Bron: 1Limburg Nieuws