Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
La Famille, best bezochte fototentoonstelling in Centre Céramique tot nu toe
donderdag 03 maart 18:00

De tentoonstelling ‘La Famille’ van fotograaf Alain Laboile (Bordeaux, 1968) in het Maastrichtse Centre Céramique bleek een schot in de roos. Meer dan 17.000 mensen hebben de tentoonstelling tot nu toe bezocht.

De tijdloze zwart-wit foto’s die de Franse fotograaf van zijn gezin maakte, fascineren en raken de bezoekers recht in het hart, zo blijkt uit de vele reacties in het overvolle gastenboek:

“Intimate en enthralling, thank you for the close and personal perspective into your family life”

“Les premiers photo’s de famille qui nous ont touché – plein dans la coeur. Bravo!“

“In each photo - I wish I was there”

“Nog niet eerder jeugd zo mooi vastgelegd zien worden. Chapeau!” 

De tentoonstelling in Centre Céramique is de eerste grote tentoonstelling van Laboile in Europa. Nooit eerder was er zo veel werk van hem te zien in één tentoonstelling. De foto's van zijn kinderen en een idyllisch buitenleven roepen weemoed, verlangen en herinneringen uit eigen kindertijd op. Alain Laboile is beeldhouwer en autodidact fotograaf sinds 2004. Afgelopen jaren had de fotograaf kleinere exposities in Tokyo, Mexico en Californië. Op internet is hij met duizenden volgers een sensatie. Inmiddels heeft het zeer prestigieuze Musée Français de la Photographie een flink aantal foto’s aangekocht. 

Nog te zien t/m 19 maart in Centre Céramique, Maastricht

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Alain Laboile

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:38 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.6 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen