Home > 1Lunch: Schietende loterijwinnaar ontsnapt aan celstraf

1Lunch: Schietende loterijwinnaar ontsnapt aan celstraf

mrt 4, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Hoewel hij vanuit zijn woning in Heythuysen met een pistool gericht op een auto schoot, hoeft Frank T. . Volgens de rechtbank handelde hij uit noodweer, omdat er voor zijn huis iemand met een mitrailleur uit een auto was gestapt. Ook de angst waarin T. en zijn partner hebben geleefd vóór het schietincident weegt volgens de rechter zwaar. Het stel won in 2012 en werd sindsdien bedreigd, mishandeld, bestolen en afgeperst.

Helaas, kledingdiscounter Primark ziet toch af van een vestiging in Heerlen. De populaire kledingwinkel wilde het de afgelopen jaren op meerdere locaties in Heerlen proberen, maar telkens ketste het af. Ook het pand waar voorheen de V&D zat, blijkt niet geschikt. Primark wil zelf nog niet bevestigen dat Heerlen definitief van het verlanglijstje geschrapt is. Ook de gemeente weet officieel nog van niks. Is er dan toch nog een sprankje hoop?

PVV-leider Geert Wilders noemt de schadevergoeding die mensen willen vanwege zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak ’te gek voor woorden’. De ‘slachtoffers’ voelen zich benadeeld door de uitspraken van de PVV-leider. Hoewel de cliënten van advocaat Göran Sluiter precies willen hebben, is nog niet bekend.

Het gaat niet zo goed met hond Zorro. Het beestje werd gisteravond, na te zijn, uit een . Zorro moet geopereerd worden aan zijn gebroken poot, maar het beestje is . “En het is nog maar de vraag of zijn baasje de dierenarts kan bekostigen”, vertelt de zus van de eigenaresse.

Bospop begint dit jaar een dag eerder. De organisatie heeft een compleet avondvullend programma bekendgemaakt voor vrijdag 8 juli, in de tent op het festivalterrein in Weert. De toegang is gratis, voor iedereen. Zelfs als je geen Bospopticket hebt voor het weekend.

Elke ochtend op de hoogte van het meest recente en betrouwbare nieuws uit Limburg. Dat regelen wij voor je.

Bron: 1Limburg Nieuws