Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Uitslag Stemtent D66: ‘Maastricht voor gemeentelijke wietkwekerij’
maandag 07 maart 07:45

Tijdens de D66 Stemtent op Plein 1992 afgelopen zaterdag, was een zeer grote meerderheid (83%) van de deelnemers het eens met de stelling 'Ik ben voor een gemeentelijke wietkwekerij'. Van de 72 stemmers op Plein 1992 en via internet, waren 60 personen het eens met de stelling en 12 oneens. 

Voorstemmers vonden dat de criminaliteit rondom softdrugs op deze wijze aangepakt kan worden en de zelfverrijking door kwekers kan worden gestopt. Ook is er volgens voorstemmers zo een betere controle op de kwaliteit (THC gehalte) van de wiet. 

Tegenstemmers gaven aan een zero-tolerance-beleid beter te vinden. Ook vinden tegenstemmers dat de kweek van wiet beter aan instanties uit de gezondheidszorg kan worden overgelaten, dan aan gemeentes.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

D66

Het weer in Limburg
dinsdag 21 januari 09:01 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht -4.9 °C ZZO 2 Min: 1 Max: 6
Evenementen