Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Twee initiatieven uit Maastricht genomineerd voor Groene Helden Stimuleringsprijs Limburg!
maandag 07 maart 11:45

De Groene Helden Stimuleringsprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en twee initiatieven uit Maastricht maken ieder kans op één van de tien prijzen. Het betreft 'LOCOtuinen Maastricht' van LOCOtuinen Maastricht en Freek Mennen en het initiatief 'De Verscholen Buitenplaats' van Different Perspective en Buitenplaats Vaeshartelt b.v. 

Van november tot en met januari zocht IVN Limburg in samenwerking met de Provincie Limburg, MKB Limburg, KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rabobank, Innovatiehuis MKB Keyport 2020, CITAVERDE, Natuurrijk Limburg en VVV Zuid-Limburg naar MKB ondernemers die Groene Held willen worden.

Deze zoektocht heeft maar liefst 36 ondernemers opgeleverd die met een groen en duurzaam initiatief in aanmerking wilden komen voor de titel Groene Held. Een jury heeft uit deze inzendingen tien initiatieven gekozen die uiteindelijk in aanmerking komen voor een stimuleringsprijs van € 4000,- tot € 15.000,-. Van de tien inzendingen komen er maar liefst twee uit Maastricht: 'LOCOtuinen Maastricht' van LOCOtuinen Maastricht en Freek Mennen en het initiatief 'De Verscholen Buitenplaats' van Different Perspective en Buitenplaats Vaeshartelt b.v.

Groene Helden

Bij de Groene Helden Stimuleringsprijs draait het om groene en duurzame initiatieven van twee of meer ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Op deze manier wordt niet alleen het bedrijf, maar ook zijn directe omgeving duurzamer en groener. Naast de initiatieven uit Maastricht zijn genomineerd (in alfabetische volgorde): Bijenhotel van der Valk (Hotel Van der Valk Venlo en Herman Vaessen), De Drie Poorten (Landmark Daemen en Landbouwadviseur Stefan Muijtjens), Duurzame Educatieve Speelplaats (Basisschool Windekind en GrausBouw BV), Green Minds Garden School (Restaurant One en Landhoeve Rijkel/De historische Groentehof), Het Groene Theater (Villa de Proosdij en Kunrader Steengroeve), Ontdek de Paradijsvogel in jezelf (Paradijsvogels creativiteitscentrum Hoeve ten Bosch en Xafier HRM), SmaakparelEXPRESS (Boerderijwinkel De Korenhof en St. Top van Limburg) en Smokkelen en Smullen (Hoeve Jamboors Arcen, biologische rundveeboerderij en Pannenkoekenrestaurant Jagersrust Velden).

De tien genomineerden zullen hun initiatief kort pitchen tijdens de prijsuitreiking op dinsdagavond 22 maart a.s. in Herten. Op basis van de pitch en de inzending die al beoordeeld is, zal de jury een top 3 en de nummers 4 t/m 10 bepalen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt beloond

De winnaars van Groene Helden Limburg krijgen naast een mooi geldbedrag om hun plan te verwezenlijken ook media-aandacht in de vorm van een vermelding in De Limburger/Limburgs Dagblad. Daarnaast treden deze tien winnaars automatisch toe tot een netwerk waarbij kennisuitwisseling centraal staat en krijgen ze een speldje en gevelbord voor hun bedrijf. Zo kunnen bedrijven aantonen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen beloond wordt en dat zij dit belangrijk vinden.

Meer informatie over de prijs is te vinden op  www.groeneheldenlimburg.nl .

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Buitenplaats Vaeshartelt

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 04:09 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.5 °C Z 1 Min: 4 Max: 15
Evenementen