Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Opening Boekenweek in Centre Céramique
dinsdag 08 maart 09:30

In Centre Céramique zal op zondag 13 maart de Boekenweek worden geopend door schrijfster Marente de Moor en journaliste Margriet Brandsma.

De 81ste editie van de Boekenweek richt zich in 2016 op Duitsland. Onder het motto `Was ich noch zu sagen hätte`worden de verhalen over ons buurland Duitsland belicht.

Schrijfster en slaviste Marente de Moor en journaliste Margriet Brandsma, politiek verslaggever bij NOS en correspondent vanuit Berlijn, laten hun licht schijnen – ieder vanuit hun eigen professie – op Duitsland in al zijn facetten. Duitsland, het land van Bach, Berlijn en Bratwurst. Van Goethe, Brecht, Schiller en Boll. Van diepgeworteld voetbalsentiment, kuilen aan het strand en de Tweede Wereldoorlog. Maar natuurlijk ook de huidige vluchtelingen problematiek.

Onlangs heeft Marente de Moor de J.M.A. Biesheuvelprijs gewonnen voor haar verhalenbundel Gezellige verhalen (Querido). Frans Pollux, zelf een bekend dichter, columnist en schrijver leidt het gesprek. Muziek: wordt verzorgd door Fokke Jacobi en Cynthia Knoch bekend onder de naam Lola Marie vaste zangeres van het cabaret ensemble ‘Les Chats Noirs’, samen treden ze op onder de naam ‘Les Gallants’. In hun programma laten ze muziek van Kurt Weil en het geluid van oude Duitse filmmuziek herleven.  Met boekverkoop en signeersessie.

Zondag 13 maart van 11.00 – 12.30 uur.

Deelname: € 12,50 / bibliotheekleden € 10,- (alleen tijdens voorverkoop). Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl  of 043 350 56 00. Voor meer informatie over Marente de Moor en Margriet Brandsma zie: www.centreceramique.nl

Organisatie: Maastricht Boekenstad i.s.m. Centre Céramique.

Op de foto: schrijfster Marente de Moor tijdens een voorlees sessie in Boekhandel Dominicanen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Marente de Moor

Boekenweek

Margriet Brandsma

Het weer in Limburg
donderdag 26 november 18:22 Zwaar bewolkt Maastricht 6.6 °C O 1 Min: 7 Max: 9
Evenementen