Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Gebroeders Hermansstraat door naar finale HIER Klimaatstraatfeest
woensdag 09 maart 12:00

De Gebroeders Hermansstraat in Maastricht is door naar de finale van het HIER Klimaatstraatfeest en staat op dit moment op de zevende plaats in de landelijke competitie.  

Vanaf nu strijden alleen nog de beste honderd straten van Nederland om de titel ‘beste klimaatstraat van Nederland 2016’ en een feestbudget van maar liefst €10.000. De ondernemers die gevestigd zijn in De Brandweer staan op dit moment in de top drie van de virtuele-straten-competitie en maken kans op €5.000. 

Bregtje Bos, projectmanager van het HIER Klimaatstraatfeest: “Dit is de fase van het Klimaatstraatfeest waarin het er echt op aan komt, de ervaring leert ons dat er nog van alles kan gebeuren. De honderd straten die nog in de race zijn, moeten dus ook de komende weken nog flink aan de bak en zoveel mogelijk klimaatpunten verdienen door met elkaar energiebesparende acties te doen. Op 16 april is het moment van de waarheid en worden de winnaars bekend gemaakt. Je kunt je als buren overigens nog steeds aansluiten bij een deelnemende straat!” 

De fysieke straten top tien ziet er op dit moment als volgt uit:

 1. De Vloedgraven, Twenterand

 2. Kamperfoelielaan, Wageningen

 3. Witsenburgselaan, Nijmegen

 4. Heemskerkstraat, Leiden

 5. Sweelinckstraat, Heusden

 6. Albert Michelsonstraat, Almere

 7. Gebroeders Hermansstraat, Maastricht

 8. Cambridgelaan, Utrecht

 9. Abdijlaan, Uden

 10. Kapelstraat, Heusden 

  De hoofdprijs voor de fysieke straten is een budget van €10.000 voor een groot straatfeest. De nummer twee wint €2.000 en de nummer drie €1.000. De fysieke straten die eindigen op plaats vier tot en met tien krijgen een feestbudget van €500 per straat. 

  Brandweer in top drie virtuele straten

  Groepen die niet met een fysieke straat deelnemen, maar met bijvoorbeeld hun voetbalteam, vereniging of vriendengroep strijden in de virtuele-straten-competitie om een feestbudget van €5.000. De nummer twee wint €2.000 en de nummer drie €1.000. De virtuele straten top tien ziet er op dit moment als volgt uit:

 1. Energiecoöperatie Oss

 2. Brandweer (Maastricht)

 3. Energie Coöperatie 073

   

  Op zaterdag 16 april 2016 worden de winnaars bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.

   

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau. Het HIER Klimaatstraatfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Essent. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met Buurkracht, het Oranjefonds en tientallen Nederlandse gemeenten en woningbouwcorporaties.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

HIER Klimaatstraatfeest

Gebroerders Hermansstraat

Het weer in Limburg
woensdag 29 januari 02:58 Zwaar bewolkt Maastricht 3.2 °C ZW 3 Min: 3 Max: 6
Evenementen