Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
PSSST, een muziek theatrale installatie
donderdag 10 maart 15:00

Op Plein 1992 staan 6 houten installaties die je uitnodigen om binnen te treden, plaats te nemen en je te laten verrassen…..PSSST.

Op straat staan zes houten installaties. Open één van de deuren, doe hem op slot. Zodra het geluid start kan je plaats nemen. Kijk eens naar buiten. Zie je de mensen op straat? Als een vlieg op de muur kan je iedereen in de gaten houden. Soms zien ze jou ook. Laat je ondertussen door de verteller meenemen in een muzikaal verhaal. Verdwijn even in een moment van iemands leven. Beleef bijvoorbeeld een eerste kus, een genânt toiletbezoek, een inventieve oplossing voor tandpijn of het zure einde van een relatie. Ben je nieuwsgierig? Beluister dan alle verhalen. De boxen hebben allen een nummer. Je kunt ze in volgorde bezoeken, maar dat is geen must.

De installatie PSSST speelt met een wisselend perspectief. De toehoorder wordt meegenomen in de intieme gedachten van iemand, uitgenodigd tot observeren, verleid tot gluren, op de huid van een personage geplaatst, om uiteindelijk zelf het object van observatie te worden. Een laatste blik op de hemellucht laat deze tenslotte voelen dat alles relatief is. Dat schoonheid simpel is. Dat we in ons alleen-zijn, ook verbonden zijn.

De muziek theatrale installatie PSSST van COVAR slaat een brug tussen muziektheater, eigenzinnige schrijvers, architectuur en de openbare ruimte. Bezoekers kunnen de verschillende installaties in willekeurige volgorde bezoeken. Ook is het mogelijk als nieuwsgierige passant slechts 1 unit te bezoeken. Een fijne stadwandeling en/of een onverwachte ontmoeting. Stap in deze intieme luisterverhalen, sluit de deur en laat je meevoeren.

Actrice en theatermaakster Els Roobroeck boetseert nieuwe, vaak interdisciplinaire, grote en kleine verhalen. Onder noemer en stichting COVAR toont de Vlaamse haar theaterwerk. Invloeden uit populaire en experimentele muziek, een voorliefde voor literatuur en een fascinatie voor de acteur als muzikale performer bepalen het DNA van COVAR.

PSSST is van 10 t/m 13 maart tussen 10.00-17.00 uur te zien en te beleven in Maastricht

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Plein 1992

COVAR

Het weer in Limburg
zaterdag 25 januari 15:55 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht 2.6 °C WNW 1 Min: 2 Max: 5
Evenementen