Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Kumulus voor KIKA met Xuanxuan ‘The pianogirl from Maastricht’
zondag 13 maart 16:30

Waar vind je dit nog? Een zevenjarig pianomeisje dat een groot gedeelte van haar vrije tijd inzet om andere mensen blij te maken. Wij kennen zo’n meisje, haar naam is Xuanxuan Keijzer en ze heeft sinds haar vijfde pianoles bij Kumulus Muziekschool in Maastricht.

Iedere ochtend om half acht speelt Xuanxuan in de stationshal op de vleugel, wat haar al de naam “The pianogirl from Maastricht” opleverde. Ook treedt ze regelmatig op in ouderencentra en zamelt ze ook nog geld in voor het goede doel: KiKa, Kinderkankerfonds Nederland.

Vorig jaar kwam Xuanxuan, samen met haar vader, op het idee om in Winkelcentrum Brusselse Poort een benefietconcert te organiseren. Ze benaderden Kumulus Muziekschool en samen presenteerden ze zich tijdens een koopzaterdag aan het publiek en zamelden geld in voor KiKa.

Afgelopen zaterdag werd Kumulus voor KIKA weer georganiseerd in Winkelcentrum Brusselse Poort maar nu deden nog meer docenten en leerlingen van Kumulus mee. Er waren onder meer optredens van musical, theater, viool, gitaar, harp, zang, seniorenkoor The Young Once en de band Hatbangerz te bewonderen.

Niet alleen het winkelend publiek zorgde voor volle collectebussen,ook de winkeliersvereniging Brusselse Poort deed een aardige duit in het zakje voor KIKA en tevens  gaf men een donatie aan Kumulus ter bevordering van jeugdig muzikaal talent.

De gehele opbrengst van deze dag wordt direct aan KIKA gedoneerd. Hoeveel dat is wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

KIKA

Kumulus

Xuanxuan Keijzer

pianogirl

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:49 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.9 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen