Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Kikkerdrilmiddag bij kinderboerderijen en dierenambulance
maandag 14 maart 13:00

In het voorjaar worden vooral de bruine kikkers weer actief en zorgen voor heel veel kikkerdril. Kinderen kunnen met hun ouders een beetje kikkerdril – of kikkervisjes, de natuur laat zich niet dwingen – afhalen op woensdagmiddag 23 maart vanaf 14.00 uur bij de kinderboerderijen in Daalhof en Limmel, bij Boerderij Oan Köbbes van Maasveld in Heugem en bij de Dierenambulance.

De kikkerdril kan thuis worden verzorgd tot het kikkertjes zijn. De kikkertjes kunnen vervolgens worden teruggebracht naar de plek waar de dril is afgehaald. Een ‘gebruiksaanwijzing’ krijg je er natuurlijk bij en kun je ook alvast downloaden via http://www.cnme.nl/userfiles/files/Lesmateriaal/Waarnemingsblad.pdf. Je hebt thuis een plastic of glazen bak van ca. 46 x 26 x 24 cm nodig. Neem op 23 maart een schoon jampotje mee.

Adressen waar de kikkerdril kan worden afgehaald:

Boerderij Daalhoeve, Romeinsebaan 200

Kinderboerderij Limmel, Judeaweg 110a

Boerderij Oan Köbbes, Maasvelderweg 1

Dierenambulance Limburg Zuid, Francois de Veyestraat 9

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Kikkerdril

Het weer in Limburg
dinsdag 24 november 13:22 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 11.1 °C ZZW 3 Min: 3 Max: 9
Evenementen