Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Qiuyao Klancnik wint de Halve Finale Mergelland van de Nationale Voorleeswedstrijd
woensdag 16 maart 10:00

Qiuyao Klancnik van Basisschool Wyck uit Maastricht heeft afgelopen zaterdag 12 maart de Halve Finale Mergelland van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Aula van het Stella Maris College in Meerssen en werd georganiseerd door Bibliotheek Meerssen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de regio Mergelland vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2016.

De acht kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door Miranda Bolhuis van The Full Minties naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl The Full Minties het publiek vermaakten, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Marianne van Oerle-Aarts gesproken.

Qiuyao Klancnik las een fragment voor uit het boek Matilda van Roald Dahl. De jury vond dat Qiuyao een “erg prettige voorleesstem heeft, en dat ze iedereen nieuwsgierig heeft gemaakt met een cliffhanger aan het eind. Haar laatste zin was: En toen gebeurde er iets geks……”. Qiuyao zal één van de 12 deelnemers zijn aan de provinciale finale die op maandag 18 april 2016 gehouden zal worden in De Oranjerie in Roermond.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Basisschool Wijck

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:05 Zwaar bewolkt Maastricht 17.1 °C WZW 2 Min: 15 Max: 23
Evenementen