Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Met het nummer ‘Monica’ gaat Huub Adriaens terug in de tijd
woensdag 16 maart 08:00

Met ‘Kiek Neet Um’ dat Huub in 2004 lanceerde na ‘Mien Leef Mam’ wist de volkszanger populariteit in Maastricht te winnen. Er volgden hierna ‘Traone vaan gelök’ en ’E Deil Vaan Mie Leve’. De teksten schreef Adriaens grotendeels zelf met ervaringen van en uit zijn eigen leven. Huub Adriaens wist hiermee tot tweemaal toe een volle Markt in Maastricht te realiseren. Wel moest de zanger, net zoals iedereen, tegenslagen en gemis hierna incasseren. Adriaens verraste in 2010 zijn vele fans door het theater in te gaan met ‘Kiek Neet Um’. Ondersteund door een sfeervol lichtplan nam Huub zijn publiek mee op een muzikale reis door zijn leven.

‘Monica’ is een nummer uit de oude tijden. Huub Adriaens laat weten in 2016 qua muziek te gaan zoeken in zijn eigen verleden.

Het was een vriend die de zanger jaren geleden liet weten zijn dochter te zijn verloren waarna Huub Adriaens een lied liet schrijven door H. Bollen. “Ik zag de versie van Ulli Martin waarbij de muziek mij aansprak. ‘Monica’ is een lied dat in woord en beeld een verstoorde relatie tussen vader en dochter weergeeft”, aldus Adriaens.

Raymond van Hoorn, die eerder met zijn passie voor beeld, een optreden van Katie Melua met ‘9 Million Bicycles’ mocht vastleggen en voor Henk Temming en Henk Westbroek ‘De Kleiner Ondernemer’ mocht verfilmen en zijn vreugde vind met het vertalen in beeld, maakte samen met Huub Adriaens de video van het nummer ‘Monica’.

Bijzonder is de rol van Chris Willemsen in de video. Chris speelde in 2004 mee in het programma The Freaky Frank Show (de Belgische versie van Jackass) met Frank Molnar. Willemsens bekendheid nam toe nadat hij in een aantal afleveringen van de Vlaamse televisieserie De Ronde de rol van bordeel-medewerker Jimmy vertolkte. In Nederland speelde Chris een rol in Crimi Clowns met John de Mol. Chris Willemsen liet weten de samenwerking met Huub Adriaens als bijzonder prettig te ervaren.

De videoclip van ‘Monica’ is te vinden op:

https://www.youtube.com/watch?v=9RWWcoC6CGk&feature=youtu.be

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Huub Adriaens

Raymond van Hooren

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 20:13 Zwaar bewolkt Maastricht 18.5 °C NNW 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen