Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Jury ‘Fietsstadverkiezing 2016’ komende week op bezoek in Maastricht
donderdag 17 maart 11:15

Eind 2015 werd bekend dat Maastricht - samen met Groningen, Nijmegen, Goes en Utrecht - is genomineerd voor de verkiezing Fietsstad 2016. Daarmee zijn we volgens de Fietsersbond een van de steden met de beste plannen voor de fietser. Op 24 maart komt de jury langs in Maastricht.

De jury liet bij de bekendmaking van de nominaties weten positief verrast te zijn over de manier waarop gemeente Maastricht en Maastricht Bereikbaar bezig zijn met het stimuleren van fietsgebruik in de stad en regio.

De afgelopen jaren voerde Maastricht gericht beleid op Meer fiets. Met als resultaat dat nu veel meer wordt gefietst. Maar belangrijker is dat we aan de vooravond staan van ‘nog veel meer fiets’. Zo krijgt onder andere het gebied bovenop de A2-tunnel een nieuwe inrichting waardoor wijken gemakkelijk per fiets te bereiken zijn. Met de Groene Loper ontstaat straks een aantrekkelijke fietsverbinding tussen de stad en het buitengebied. We bouwen een ondergrondse fietsenstalling bij het station waar het mogelijk is fietsen veilig, droog en (de eerste 24 uur) gratis te stallen. En Maastricht Bereikbaar blijft zich inzetten om forenzen meer laten fietsen.

Dit voorjaar bezoekt de jury de genomineerde steden, om ter plekke de ambitie te proeven en te beoordelen hoe plannen en beleid in de praktijk vorm krijgen. Op 24 maart komt een afvaardiging van de jury naar Maastricht. Samen met partners uit de omgeving laten we dan zien wat er allemaal gebeurt en staat te gebeuren voor fietsers in onze stad. En hoe we invulling geven aan het thema ‘Bikenomics’: de economische waarde van de fiets. Dat gebeurt - hoe kan het ook anders -  onder andere via een fietstocht langs verschillende projecten en initiatieven.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Fietsstad 2016

Het weer in Limburg
dinsdag 23 april 22:36 Zwaar bewolkt Maastricht 17.2 °C ZO 2 Min: 10 Max: 23
Evenementen