Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Provincie steunt brede triathlon ambities in Limburg
vrijdag 18 maart 12:45

De Provincie Limburg steunt het project Stimulering Triathlon Limburg met een subsidie van bijna € 74.000. Met de bijdrage wordt bijgedragen aan het stimuleren van de sportdeelname bij de triathlonsport onder andere via ruim 300 clinics op Limburgse basisscholen. Hiermee wordt tevens een impuls gegeven aan tal van triathlonevenementen in heel Limburg, waaronder de IRONMAN Maastricht-Limburg.

Het project wordt uitgevoerd door de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) in samenwerking met het Huis voor de Sport Limburg, Topsport Limburg, Maastricht Sport, verenigingen en andere triathlon-organisaties. Dit initiatief past helemaal binnen het Limburgse sportbeleid waarin de triathlon een belangrijke rol heeft. Enerzijds stimuleert de Provincie met de clinics op de basisscholen de breedtesport. Anderzijds versterkt dit project het in Sittard-Geleen gevestigde nationaal trainingscentrum triathlon dat zich richt op talentontwikkeling en topsport.

De 330 clinics worden gehouden bij 33 verschillende (basis)scholen in Limburg als onderdeel van het provinciale sportprogramma Go For Gold Kids. Verder worden er tien Ironkids-evenementen ondersteund in zowel Nederlands als Belgische Limburg. De finale van ‘Maastricht Sport Ironkids’ vindt plaats tijdens het weekeinde van de Ironman eind juli. Een beperkt deel van het budget wordt gebruikt voor de inzet van een sporttakcoördinator en voor een aanvullende training van sportinstructeurs.

Nog dit jaar wordt er een Triathlonplatform Limburg opgericht dat een meerjarenplan gaat opstellen. Volgens de Provincie Limburg is Triathlon een provinciale kernsport die snel aan populariteit wint, onder meer door het topevenement Ironman en de wereldprestaties van enkele Limburgse atleten op dit vlak. Het is belangrijk om meer mensen structureel aan het sporten te krijgen en hen zo gezonder te laten leven. Dat begint met voorlichting en activiteiten op de scholen.

Bron: Provincie Limburg

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Triathlon

Het weer in Limburg
dinsdag 24 november 14:03 Zwaar bewolkt Maastricht 10.7 °C ZZW 3 Min: 3 Max: 9
Evenementen