Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
MVV als enige Limburgse profclub ingedeeld in categorie 2
vrijdag 18 maart 17:00

De nieuwe categorie-indeling van clubs in het betaald voetbal is bekend. De licentiecommissie van de KNVB heeft MVV Maastricht in categorie 2 ingedeeld en daarmee behaalt de club een voldoende. De KNVB stelde de indeling samen op basis van de jaarstukken 2014/15 en prognosecijfers 2015/16.

MVV Maastricht bevindt zich op dit moment 8 meetmomenten op rij in categorie 2 sinds november 2013 en dit is een resultaat waar de club trots op mag zijn. Dankzij een realistische aanpak en de goede inzet van de hele MVV-familie is dit resultaat behaald. MVV Maastricht is de enige Limburgse club die in categorie 2 is ingedeeld en hiermee is MVV het hoogst ingedeeld van de Limburgse clubs.

De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. Door publicatie van de categorie-indeling ontstaat transparantie over de financiële situatie van de Nederlandse clubs. De KNVB meent dat transparantie bijdraagt aan het waarborgen van de continuïteit van de Nederlandse competities, omdat het de aandacht en inzet voor een gezonde financiële huishouding vergroot.

De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van de clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in een van de drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

KNVB

Het weer in Limburg
woensdag 29 januari 03:09 Zwaar bewolkt Maastricht 3.2 °C ZW 3 Min: 3 Max: 6
Evenementen