Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Peter Janssen wint Maria ter Welleprijs 2016
donderdag 24 maart 08:15

Peter Janssen, dialyseverpleegkundige van het Maastricht UMC+, heeft met de DIAHUB de Maria ter Welleprijs 2016 gewonnen.

De prijs is een initiatief van de Nierstichting en de Willem Kolffstichting en is gisteren (22 maart) uitgereikt tijdens de Nederlandse Nefrologiedagen. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden om dit initiatief breder in te zetten.

Als gevolg van de vergrijzing zijn steeds meer senioren in zorgcentra afhankelijk van dialyse. Dialyse in een dialysecentrum is vaak een enorme belasting, vooral voor de mindervaliden onder hen. Niet alleen de dialysebehandeling zelf, maar ook het vervoer van en naar het dialysecentrum is voor senioren zwaar. Als oplossing heeft dialyseverpleegkundige Peter Janssen van het Maastricht UMC+ de DIAHUB bedacht, een dialysevoorziening in een zorgcentrum. In de DIAHUB dialyseren senioren volgens het principe van thuisdialyse en met hulp van een verpleegkundig dialyse-assistent. Per week kunnen 8 patiënten terecht die allemaal drie keer per week dialyseren. Voordelen voor de patiënt zijn de huiselijke sfeer waarin zij dialyseren en dat zij kunnen deelnemen aan activiteiten in het zorgcentrum.

Bron: Nierstichting

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

dialyse

Het weer in Limburg
woensdag 17 juli 18:47 Zwaar bewolkt Maastricht 23.3 °C ONO 2 Min: 11 Max: 23
Evenementen