Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
D66 en Senioren Partij willen beweegplatform
maandag 28 maart 09:00

D66 en Senioren Partij Maastricht willen een beweegplatform, want zoals Johan Cruijff al zei: “Winnen doe je met z`n allen”. Dit beweegplatform bevat twee onderdelen: een website als communicatieplatform én een depot voor sport gerelateerd materiaal.

Raadslid Franca Eurlings: “Zowel het communicatieplatform als een depot zijn goede middelen ter ondersteuning van sportend Maastricht, een taak die goed zou passen bij de gemeentelijke wens tot meer beweegstimulering”. Sporters, organisatoren van (sport)activiteiten en verenigingen uiten de wens om een gezamenlijk platform te hebben waaruit men activiteiten kan promoten. Er wordt gesproken over een ‘plek’ (als bijvoorbeeld een website) waarop iedereen sport- en beweegactiviteiten kan delen en promoten. Als iedereen in de stad Maastricht van deze plek weet, is het ook een goed communicatiekanaal of een agenda richting de inwoners over beweegactiviteiten.

Ook laten sporters, organisatoren van (sport)activiteiten en verenigingen aan D66 en de Senioren Partij weten dat er behoefte is aan een gezamenlijk ‘depot’ voor sport– en beweegmiddelen en materiaal. Zo werd er aangegeven dat bijvoorbeeld bij grote beweegevenementen waarvan een subsidieverzoek is goedgekeurd, er vaak ook materiaal is aangevraagd voor dit evenement. Dit materiaal zou na het evenement best maatschappelijk beschikbaar kunnen worden voor iedere inwoner. Naar mening van D66 en de Senioren Partij zou het zelfs zonde zijn dit materiaal niet breed beschikbaar te maken. Dit kan bijvoorbeeld door een ‘depot’ te maken, waarbij inwoners de inhoud van het depot in kunnen zien en kunnen verzoeken het materiaal uit het depot te lenen. Beide partijen hebben daarom het college gevraagd om dit beweegplatform met een website als communicatieplatform én een depot voor sport gerelateerd materiaal te ontwikkelen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

sporten

Beweegplatform

Het weer in Limburg
donderdag 26 november 20:04 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 6.1 °C OZO 2 Min: 7 Max: 9
Evenementen