Home > Presentatie Afscheidswijzer Westelijke Mijnstreek op woensdag 20 april

Presentatie Afscheidswijzer Westelijke Mijnstreek op woensdag 20 april

mrt 30, 2016 | Limburglokaal

Wilt u thuis sterven, in een hospice of in een ziekenhuis? Wat kunt u doen met de sieraden van een dierbare? Waar kunt u naartoe met de inboedel na een overlijden? Dit en vele andere vragen en onderwerpen komen aan bod in de Afscheidswijzer Westelijke Mijnstreek. De Afscheidswijzer Westelijke Mijnstreek is in navolging van 31 edities de 32e Nederland. Op woensdag 20 april wordt om 17.30 uur het eerste exemplaar van de Afscheidswijzer uitgereikt aan dhr. Leon Geilen, wethouder van de gemeente Sittard-Geleen op het Mariapark in Sittard.

De gids is in samenwerking met de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Stein ontwikkeld. In de Afscheidswijzer is een uitgebreide hoeveelheid informatie te vinden rondom de uitvaart en uitvaartopties in de Westelijke Mijnstreek. Praktische en nuttige informatie wordt afgewisseld met de aanwezigheid van leveranciers en dienstverleners die onder andere producten en diensten voor palliatieve zorg, uitvaart, rouwverwerking en nalatenschap verzorgen in de regio.

Van de Afscheidswijzer Westelijke Mijnstreek worden 10.000 exemplaren gedrukt die door de uitgever worden verspreid op plaatsen waar burgers in aanraking komen of bezig zijn met het onderwerp overlijden. De burger kan de Afscheidswijzer vanaf 21 april gratis meenemen bij onder meer de volgende locaties: stadskantoor, hospicevoorzieningen, inloophuizen, woonzorginstellingen, verpleeginstellingen, thuiszorgwinkels, ziekenhuizen, apotheken, huisartsen, begraafplaatsen en crematoria en uitvaartondernemers.

Daarnaast wordt de Afscheidswijzer ook digitaal aangeboden via de website van Afscheidswijzer (www.afscheidswijzer.nl/edities/westelijke-mijnstreek).