Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Met Xiao Han Ji maakt Folie Culinaire eerste grote naam bekend
dinsdag 05 april 11:08

Folie Culinaire, hét internationale vak evenement voor de gastronomie dat van 10 t/m 12 oktober plaatsvindt in MECC Maastricht, maakt de eerste naam bekend van een gerenommeerde chef die op het evenement acte de présence geeft.

Xiao Han Ji, de sterrenchef van het beste Aziatische restaurant van Nederland, geeft op Folie Culinaire een demonstratie van zijn kookkunst. De chef van HanTing Cuisine uit Den Haag laat zien hoe hij decennia-oude kennis van de Chinese voedingsleer combineert met nieuwe bereidingstechnieken en westerse smaken.

HanTing Cuisine heeft één Michelin-ster. In 2015 werd HanTing bovendien uitgeroepen tot beste luxe restaurant van Nederland. De gerenommeerde chef Xiao Han Ji combineert op meesterlijke wijze de keukens van Azië en Frankrijk met elkaar. Binnen een unieke stijl ontwikkelt hij verfijnde gerechten die passen bij zijn kijk op gezond en goed eten.

De kleine gerechtjes van Xiao Han Ji zijn licht en fris van smaak. Bijvoorbeeld lamsrugfilet met Chinese zeewier, rettich, dogbane en basilicum of gelakte tongschar met scheermes, miso, zwarte rijst en witte curry. Elk bord oogt als een schilderijtje, met minuscule details.

HanTing heeft ook een speciaal Chinees Kruiden Menu op de kaart staan, waarin elke gang een positieve invloed heeft op een specifiek orgaan van het menselijk lichaam, zoals het hart, de lever en de longen.

Sterrenchef en serial entrepreneur Han Ji is opgegroeid in China en heeft zijn studies afgerond in Nederland. De HanGroup bestaat onder meer uit Michelin-restaurant HanTing Cuisine in Den Haag, Chinees-Vietnamees restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp en de shared-dining restaurants UMAMI by Han.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Folie Culinaire

Xiao Han Ji

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:19 Zwaar bewolkt Maastricht 8.1 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen