Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Een avond om niet te missen: 1e editie Museumnacht Maastricht
vrijdag 08 april 16:00

Laat u op vrijdag 15 april, op de vooravond van de Nationale Museumweek verrassen met topkunst, onverwachte ontmoetingen, performances, workshops, storytelling, minitours, dans, sneak previews, drankjes en beats. Tijdens de eerste editie van de Museumnacht in Maastricht schittert het culturele kapitaal van de stad en openen 10 bijzondere locaties van 20.00 - 00.00 uur hun deuren. Ontdek de uitzonderlijke programmering bij Marres, Bonnefantenmuseum, Bureau Europa, Museum aan het Vrijthof, B32, Boekhandel Dominicanen, Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum, Drukkunstmuseum en de Van Eyck Academie.

Je krijgt met 1 ticket niet alleen toegang tot de (inter)nationaal geroemde exposities van o.a. Grayson Perry (Bonnefantenmuseum), Ferran Adrià (Marres) en Les Deux Garçons (Museum aan het Vrijthof). Zo kun je je tijdens de eerste editie van Bring Your Own Beamer bij Van Eyck ook storten in een wereld van visuele experimenten, audiovisuele waaghalzerij, wonderlijke homevideo’s en ontdek je bij Bureau Europa THE NEXT BIG THING IS NOT A THING. Bij Boekhandel Dominicanen laten o.a. schrijvers en dichters d.m.v. performances de Bijzondere Collectie van de Universiteitsbibliotheek tot leven komen én het Drukkunstmuseum toont op bijzondere wijze de drukkunstgeschiedenis. Bij Centre Céramique is stilzitten er niet bij door Pin your Pic, Crack the Code en dansoptredens van Kumulus. En het podium van Planet Talullah bij B32 is het verzamelpunt voor een groot aantal kunstenaars en performers uit Maastricht en omgeving. Natuurhistorisch Museum denkt tevens in stijl aan de inwendige mens. Hier serveert de Microbar met veel liefde en smaak een krekel op een stekel, ‘Mixed Roast’ of groenteloempia met meelwormenvulling. Lekker bij de borrel! Ook is er een biologische lichtshow in de tuin en kun je kennismaken met de verborgen schatten uit de depots.

Kortom, teveel om op te noemen. Museumnacht Maastricht is hét moment om in één avond te proeven van wat de stad aan kunst en cultuur in huis heeft! Zowel de aanhanger van hedendaagse kunst alsook de erfgoedliefhebber komen tijdens hun route door de stad op plekken die ze anders niet zo snel zouden bezoeken. De eerste editie wordt feestelijk afgesloten met een afterparty in Ipanema, waar o.a. topkunstenaar Sidi El Karchi je laat swingen tot 03.00 uur.

Lopen is de beste manier. Fietsen is ook goed. Zelfs joggen kan tijdens de speciale Museumnacht Runningtour. Maar er rijden ook twee speciale hop-on hop-off Museumnacht-bussen van Veolia, die je niet alleen gratis van  A naar B brengen. Zo zorgt Het Verbond voor een wel heel bijzondere reis en is het feest in de bus met Trompe L’oeuil.

Tickets kosten € 10,- (studenten € 7,50) en koop je vooraf makkelijk en snel online via www.museumnachtmaastricht.nl , bij Boekhandel Dominicanen, Centre Céramique, Bonnefantenmuseum en Museum aan het Vrijthof óf tijdens de Museumnacht zelf bij alle deelnemende locaties. Haal je niet 10 locaties op één avond? Geen ramp: je polsbandje ruil je na Museumnacht in voor één gratis entree bij één van de 10 instellingen (geldig t/m 15 mei 2016). Voor de afterparty zijn in gelimiteerde oplage speciale combitickets beschikbaar (€ 12,50 / studenten € 10,-).

Ontdek op www.museumnachtmaastricht.nl  het volledige programma per locatie, inclusief een handige timetable en plattegrond.

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Nationale Museumweek

Het weer in Limburg
zaterdag 26 september 14:45 Zwaar bewolkt Maastricht 13.1 °C NW 2 Min: 5 Max: 16
Evenementen