Home > De Ringoven genomineerd voor Hart-Hoofdprijs

De Ringoven genomineerd voor Hart-Hoofdprijs

apr 8, 2016 | Limburglokaal

Ontmoetingsplek De Ringoven in Panningen is genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs 2016. Deze publieksprijs van 10.000 euro wordt dit jaar voor de zesde keer toegekend aan de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer, die er zijn of haar onderneming verder mee kan ontwikkelen.

De voormalige steenfabriek is genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs vanwege de bijzondere manier van werken en de positieve beweging die dat in gang zet. Waar een vervallen industrieel gebouw stond, worden vandaag de dag waardevolle maatschappelijke verbindingen gelegd. Nu is het een inspiratie-, ontmoetings- en werkplek voor mensen uit de omgeving. Met een unieke combinatie van maatschappelijke organisaties en activiteiten heeft De Ringoven een belangrijke functie als gemeenschapsvoorziening gekregen.


In een speciaal voor de Hart-Hoofdprijs geproduceerde korte film (1:19) vertelt Vivian Kersten van De Ringoven over de bijzondere plek: https://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/hart-hoofdprijs-2016/de-ringoven/


De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs, dus het publiek bepaalt. De genomineerde ondernemer met de meeste stemmen wint. Stemmers maken kans op een weekend in het Volkshotel in Amsterdam. Vanaf nu kan iedereen tot 24 mei zijn of haar stem uitbrengen via: www.triodos.nl/hart-hoofdprijs


In totaal zijn er zes ondernemers in verschillende categorieën genomineerd in heel Nederland; naast De Ringoven zijn dat De Lindenhoff, Muziekpakhuis, Vuurtoreneiland, Pure Energie en Stayokay. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een speciale ondernemersbijeenkomst op dinsdag 24 mei 2016 in De Hallen in Amsterdam.


De Hart-Hoofdprijs is in 2011 het leven geroepen door Triodos Bank. Met de prijs wil de bank een positieve impuls geven aan door haar gefinancierde ondernemers, en op een laagdrempelige manier aan een breed publiek laten zien wie zij financiert. Eerder wonnen energieadviesbureau Klimaatgarant, fietsenmerk Roetz-Bikes, fair trade kledingwinkel Nukuhiva, timmerfabriek De Verbinding en de Vegetarische Slager de Hart-Hoofdprijs.