Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
SUBWAY. “Eat fresh, live green”
zaterdag 09 april 08:00

Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza een artikel over een onderneming in of rond winkelcentrum Mosae Forum. Lees hier het artikel over SUBWAY.

De quickservice restaurant formule Subway bestaat inmiddels 50 jaar. In 1965 is Fred DeLuca en Peter Buck de eerste zaak begonnen in Bridgeport in Connecticut. Fred leende 100 Dollar van Buck om een broodjeszaak te beginnen. Dat bleek een groot succes. De oorspronkelijke naam “Pete’s Super Submarines” werd later ingekort tot SUBWAY.

De ‘submarine sandwiches’, broodjes in de vorm van een onderzeeër, zijn makkelijk samen te stellen en worden ter plekke, voor de ogen van de klant, bereid. Je kunt kiezen uit 6 soorten brood in 2 formaten. Je kunt kiezen uit 15 cm of 30 cm. Wat opvalt is de hoge mate van hygiëne waarmee de broodjes worden gemaakt. Voor elke bestelling een nieuwe plastic handschoen. Niet verwonderlijk dat er op jaarbasis meer dan 100.000 plastic handschoenen door heen gaan!

Wereldwijd zijn er meer dan 45.000 Subway restaurants waarvan 176 in Nederland. In Maastricht kun je op 2 plaatsen genieten van je favoriete Sub. Dat kan in de Wycker Brugstraat en in de Hoenderstraat. Sinds 2008 is Subway gevestigd in Mosae Forum. Alle Subway restaurants zijn onder beheer van franchisenemers waarmee Subway de grootste franchiseformule ter wereld is.

In de Subway in de Hoenderstraat werken 10 medewerkers. Per shift werken er 2 à 3 mensen. Subway is dagelijks geopend vanaf 09.00u (in de winter vanaf 10.00u). Niet geheel verwonderlijk ligt de piek tussen 12.00u en 14.00u als passanten maar zeer zeker ook de vele vasten klanten hun dagelijkse Sub komen halen.

“Ondanks dat we best veel keuze hebben zijn er mensen die steeds dezelfde favoriete Sub kiezen. We maken die dan vaak zonder dat de gast iets hoeft te zeggen”, aldus Uschi, de store manager, die er veel plezier in heeft om het vaste recept te onthouden en zo de gast te verrassen.

Elke 7 jaar past Subway zijn interieur aan. De zaak in de Wycker Brugstraat heeft onlangs een metamorfose ondergaan en heeft nu het zgn. Metro design. Subway Mosae Forum heeft het design Tuscany. Je ziet hier duidelijk de Italiaanse invloeden in terug.

De meeste Subway restaurants liggen in stadscentra maar tegenwoordig kom je Subway ook steeds vaker tegen langs snelwegen, bij tankstations en zelfs in Bouwmarkten.

Subway Mosae Forum was een van de eerste restaurants die met SocialDeal in zee is gegaan. Later volgde nog andere aanbieders zoals Groupon. Tegenwoordig heeft Subway Mosae Forum voor een exclusieve samenwerking met Wowdeal.nl/maastricht gekozen.

Uschi en de overige medewerkers verheugen zich enorm op de uitbreiding van de vrijdagse Weekmarkt voor hun deur. “Reken maar dat we er klaar voor staan, laat die Markt maar komen!”, zegt Uschi vol enthousiasme.

Subway Mosae Forum ligt in de Hoenderstraat 30 en is dagelijks geopend vanaf 09u00.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

La Fortezza

Harold Habets

SUBWAY

Het weer in Limburg
maandag 25 oktober 10:00 Zwaar bewolkt Maastricht 8.6 °C Z 3 Min: 3 Max: 12
Evenementen