Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Museumweekend in Centre Céramique
donderdag 14 april 16:30

De allereerste Maastrichtse Museumnacht van vrijdag 15 april wordt in Centre Céramique gevolgd door een Museumweekend.  Dit Museumweekend maakt deel uit van de landelijke Nationale Museumweek (16- 24 april) die als thema heeft: ‘Ons echte goud, dichterbij dan je denkt’.

Schatten aan het licht

In het kader van het thema van ‘ons echte goud,  dichterbij dan je denkt’  is er zaterdag16 april een tentoonstelling van bijzondere vondsten uit de collecties van Centre Céramique. De medewerkers van het team Cultureel Erfgoed halen hun favoriete stukken uit de depots. Kom kijken naar het mooiste aardewerk, de meest bijzondere archeologische objecten, sprankelend glas, intrigerende oude instrumenten en exotische Japanse prenten.

De mensen van Cultureel Erfgoed (Harie, Inge, José, Sjoerd en Wim) staan erbij en vertellen je er alles over.

Crack the Code

Doe met vrienden en familie mee aan Crack the Code! Zenuwen worden op de proef gesteld in deze hersenkrakende quest. Speur langs de geheime hoekjes van het gebouw en kraak de code! Meer informatie: www.centreceramique.nl

Pin your Pic

Maar liefst 75 fotografen hebben tijdens de Museumnacht hun beste foto’s aan de wanden van Centre Céramique mogen hangen. Deze pop up expo is nog het hele weekend te zien. Zondagmiddag zijn er portfoliobesprekingen tussen deze deelnemers en enkele bekende Limburgse fotografen zoals Johannes Timmermans (fotograaf Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad),  Jorgen Polman (Forum Beeldtaal),  Humphrey van het Hul (docent fotografie Kumulus) en Jonathan Vos Photography.

Vergeet niet je stem uit te brengen op je meest favoriete fotograaf: de winnaar wordt zondag om 16.00 uur bekend gemaakt door Stef Niekamp,  de directeur van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Prijs is een drie maanden durende mini-expo in Centre Céramique.

De toegang in Centre Céramique is gratis tijdens dit Museumweekend (.za. 16 en zo. 17 april  (13.00-17.00u).

Aanmelden is niet nodig.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Museumweekend

Het weer in Limburg
donderdag 26 november 18:27 Zwaar bewolkt Maastricht 6.6 °C O 1 Min: 7 Max: 9
Evenementen