Home > Serendipity; een onverwachte waardevolle ontmoeting

Serendipity; een onverwachte waardevolle ontmoeting

apr 15, 2016 | Limburglokaal

Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza een artikel over een onderneming in winkelcentrum Corio Center Heerlen. Lees hier het artikel over Lifestylewinkel Serendipity

Op een ideale locatie in winkelcentrum Corio Center Heerlen ligt de Cadeau & Lifestylewinkel Serendipity van Wendy Smits.

Wendy (38) is geboren en getogen in Heerlen. Direct na de Detailhandelsschool is ze aan de slag gegaan in Corio Center. Eerst in de toenmalige cadeauwinkel Gingillo. Bijna dagelijks werd ze door haar latere baas benaderd om bij hem te komen werken in de kadoshop Expo aan de overkant. Uiteindelijk heeft Wendy de overstap gemaakt naar Expo waar ze tot aan het faillissement in 2012 met heel veel plezier heeft gewerkt.

“Na het plotselinge faillissement van Expo vroeg mijn vriend waarom ìk de winkel niet overnam?”. Na veel gesprekken met curatoren en de verhuurder heeft Wendy na 4 maanden de winkel overgenomen en succesvol voortgezet onder de toepasselijke naam Serendipity.

Smits: “Serendipity is een ‘onverwachte waardevolle ontmoeting’ en dat is zowel van toepassing op mijn winkel waar je vaak onverwachte dingen tegen komt die een waardevol geschenk zijn voor je familie of vrienden, als wel op hoe mijn zaak tot stand is gekomen”.

Wendy werkt met 4 medewerkers in de zaak. 2 weekendhulpen en 2 parttimers voor door de week. “Op zaterdag staan we altijd met z’n 3-en omdat het dan lekker druk is en op de andere dagen zijn we altijd met minimaal 2 personen in de winkel”. De winkel is dagelijks geopend van 09.30 tot 18.00 uur (maandag vanaf 12.00 en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 21.00 uur).

“We hebben veel vaste klanten maar ook veel kijkers. Mensen komen vaak gewoon even binnenlopen. Zelfs als ze niets kopen maar bij het naar buiten gaan toch even een compliment maken over het assortiment, dan kan ik daar enorm van genieten”, aldus een stralende Wendy.

Opvallend is dat er nog steeds heel veel papieren kaarten worden gekocht ondanks de gemakkelijke online gelukwensen. Wendy: “Een èchte kaart is toch veel persoonlijker en we hebben werkelijk voor elke gelegenheid wel een toepasselijke kaart in huis!”.

Wendy is enthousiast over het hele assortiment want dat bepaalt ze uiteraard helemaal zelf. “Ik volg de trends op de voet en wil voorop blijven lopen met leuke nieuwe dingen”. Op een bepaald item is ze behoorlijk trots. “Tijdens een vakantie in het buitenland zag ik een drinkfles met een fruitzeef. Ik heb toen 12 van die flessen gekocht en binnen een mum van tijd waren die op. Via China heb ik toen uiteindelijk wekelijks meer dan 500 van die flessen verkocht. Ze waren niet meer aan te slepen want ik verkocht ze via Facebook en via bevriende ondernemers uit mijn netwerk.”

Ook het Nederlandse portemonnee systeem Secrid verkoopt erg goed. “Ik heb het volledige productieproces van dit systeem gezien en sindsdien ben ik nog enthousiaster geworden”. Secrid is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kleuren en is er al vanaf €50.

“Al een tijdje ben ik bezig met een nieuwe webshop maar het is er nog niet van gekomen om die in de lucht te krijgen. Het is best veel werk en ik wil het ook meteen graag goed doen. Maar het kan nu niet lang meer duren hoor!”, zegt Wendy met een lach. 

Serendipity, Corio Center 29, 045 571 4597, www.serendipitystore.nl