Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
MVV Maastricht krijgt eigen musical
zaterdag 16 april 10:15

Over MVV Maastricht is een musical in de maak. Het is, voor zover bekend, voor het eerst dat een Nederlandse voetbalclub die uitkomt in de Jupiler League een eigen musical krijgt en dan ook nog in de eigen, lokale taal: het Maastrichts. Op dit moment werkt het theatergezelschap ’t Mestreechs Volleks Tejater aan een musicalproductie over ‘us MVVke’.

De voorstelling gaat komend najaar in première in Theater aan het Vrijthof, Maastricht. Het nieuws dat de Maastrichtse voetbalclub een eigen musical krijgt, maakte MVV voorzitter Bert Kersten vrijdag 15 april bekend op de middenstip van Stadion de Geusselt voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

Kersten: “Wij zijn bijzonder verheugd dat onze club als eerste Nederlandse voetbalclub die uitkomt in de Jupiler League het onderwerp wordt van een grootschalige musicalproductie. Ik ben zeer benieuwd naar hoe voetbal vertaald wordt naar het theater.”

Peter Noten, producent van ’t Mestreechs Volleks Tejater, vult aan: “In onze voorstellingen vertellen we verhalen over Maastricht in onze Maastrichtse taal. ‘Us MVV-ke’ is Maastricht pur sang. Een mooier onderwerp om een musical over te maken is bijna niet denkbaar.”

De musical speelt zich af eind jaren ’50 van de vorige eeuw. MVV was toen net een aantal jaren aangesloten bij de KNVB en speelde eerste klas(se). De wedstrijden vonden plaats in Stadion de Boschpoort. Bert Kersten: “Voor generaties Maastrichtenaren heeft De Boschpoort een speciale plek in hun hart. Het zal voor vele bezoekers een reis terug in de tijd zijn en een feest der herkenning.”

De musical zal dit najaar in première gaan in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De titel van de productie en de cast worden begin mei 2016 bekend gemaakt.

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Musical

Mestreechs Volleks Tejater

Het weer in Limburg
zaterdag 25 januari 15:51 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht 2.6 °C WNW 1 Min: 2 Max: 5
Evenementen