Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Duizenden bezoekers tijdens de eerste Museumnacht Maastricht
zaterdag 16 april 11:50

Van waardevolle historische artefacten, opmerkelijke bodemschatten tot excentrieke hedendaagse kunstuitingen en cutting edge video-art: dit alles met daarbij de nodige verrassingen kreeg het publiek voorgeschoteld tijdens de eerste Museumnacht Maastricht.

De 10 deelnemende locaties openden vrijdagavond vol verwachting hun deuren. Daar waar een forse regenbui even roet in het eten dreigde te gooien bleek dat er in Maastricht duidelijk behoefte is om een dergelijke avond te bezoeken. Duizenden toeschouwers, hier en daar zelfs filevorming bij de entrees, maar vooral veel tevreden gezichten, zowel bij de organisatie, de deelnemende instellingen en bij het publiek dat haar kans zag om voor een luttel bedrag van 10 euro een avond Maastricht te doen.

Naast de vaste opstellingen in de diverse musea, was er voor deze gelegenheid een speciaal programma met performances, workshops, dans, rondleidingen, fotowedstrijd en veel muziek. Geen zin om te lopen, geen probleem want dan maakte je gewoon gebruik van de gratis hop-on-hop off bus.

Met een feestelijke after-party in Ipanema werd de eerste editie van Museumnacht Maastricht afgesloten. Gezien de grote belangstelling tijdens deze eerste editie en een peiling bij een aantal instellingen heeft Maastricht er weer een nieuwe parel bij en lijkt een vervolg meer dan waarschijnlijk.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
vrijdag 15 januari 22:06 Zwaar bewolkt Maastricht 0.1 °C NNW 1 Min: -3 Max: 2
Evenementen