Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
650m2 Schoenen, schoenen en nog eens schoenen bij vanHaren
zaterdag 16 april 15:46

Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza een artikel over een onderneming in winkelcentrum Mosae Forum. Lees hier het artikel over vanHaren schoenen.

Op een prachtige locatie op maar liefst 4 verdiepingen in het winkelcentrum zit vanHaren. “Nergens tref je zo’n mooie schoenenzaak!”, zegt filiaalleider Jan van Os vol trots. Jan zit al 36 jaar “in de schoenen”. Niet voor niets is zijn motto: “Er is niets mooier dan tussen de schoenen staan.”

vanHaren bestaat inmiddels 87 jaar en maakt sinds 18 jaar onderdeel uit van het Duitse Deichmann. De firma Deichmann is een echt familiebedrijf (derde generatie staat nu aan het roer) en dat merk je in alles. Kwaliteit schrijven ze hier met hoofdletters. Het bedrijf verkoopt betaalbare schoenen voor het hele gezin.

Deichmann/vanHaren zorgt goed voor zijn mensen. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is vanHaren verkozen tot de beste werkgever van Nederland. Verder geeft het feit dat het om een echt familiebedrijf gaat meer rust en continuïteit. De winst wordt geïnvesteerd in de winkels en komt ten goede aan de stichting wortundtat. Deze stichting geeft veelzijdige hulp aan diverse projecten waaronder noodlijdende mensen in India, Tanzania, Moldavië, Griekenland en Duitsland.

Momenteel zijn er 144 vanHaren winkels in Nederland. Wereldwijd is het aantal winkels bijna niet te tellen want iedere twee dagen komt er ergens in de wereld een winkel bij. Jaarlijks worden er door het bedrijf wereldwijd 230 miljoen paar schoenen verkocht. Als je die allemaal achter elkaar zou zetten kun je een cirkel om de wereld maken…

In de vestiging in Maastricht werken 15 medewerkers die nogal wat meters moeten afleggen tussen de diverse verdiepingen. Het is dan ook geen “recht-toe-recht-aan winkel”. Sowieso is het geen gewone winkel want Jan en zijn team zitten in de Top 5 van Nederland voor wat betreft uiterlijk van de winkel, oppervlakte en omzet.

Vooral Belgische klanten weten vanHaren Maastricht te vinden. Schoenen zijn in België veel duurder en ze verkopen damesschoenen maar tot maat 41. Bij vanHaren verkopen ze dus extra veel grote damesmaten en hun webshop is verkozen tot de beste webshop in Nederland voor grote maten.

Jan is direct na de militaire dienst gaan werken bij vanHaren - omdat zijn broer daar ook al werkzaam was – en is daar nooit meer weg gegaan. Om het kringetje rond te maken: de zoon van Jan is filiaalchef van de vestiging in Landgraaf. De familie van Os heeft dus duidelijk wat met schoenen. Je zou bijna zeggen: een familiebedrijf binnen een familiebedrijf.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

La Fortezza

Harold Habets

vanHaren

Het weer in Limburg
dinsdag 19 oktober 12:53 Zwaar bewolkt Maastricht 16.2 °C ZZW 3 Min: 11 Max: 18
Evenementen