Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Twee winnaars HIER Klimaatstraatfeest in Maastricht
maandag 18 april 08:00

Zowel de ‘virtuele straat’ de Brandweer als de ‘fysieke straat’ Gebroeders Hermansstraat uit Maastricht vallen in de prijzen van de achtste editie van het HIER Klimaatstraatfeest; de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland.

De ondernemers die gevestigd zijn in de Brandweer zijn derde geworden van de virtuele straten en winnen een feestbudget van € 1000. De bewoners van de Gebroeders Hermansstraat zijn zevende geworden van de fysieke straten en winnen € 500.

Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Deelnemers besparen samen met bijvoorbeeld de buren, vereniging of collega’s energie en maken daarmee kans op feestbudgetten van duizenden euro’s.

Wethouder Gerdo van Grootheest: “Ik ben trots op de Maastrichtse winnaars van deze editie van het HIER Klimaatstraatfeest! De deelnemers zijn in hun eigen woon- en werkomgeving aan de slag gegaan met energiebesparing. En hebben samen met buren en collega’s stappen gezet voor een beter klimaat én buurt”.

De hoofdprijs voor de fysieke straten is een budget van € 10.000 voor een groot straatfeest. De nummer twee wint € 2.000,- en de nummer drie € 1.000,-. De fysieke straten die eindigen op plaats vier tot en met tien krijgen een feestbudget van € 500,- per straat.

Groepen die niet met een fysieke straat deelnemen, maar met bijvoorbeeld hun voetbalteam, vereniging of vriendengroep streden in de virtuele-straten-competitie om een feestbudget van € 5.000. De nummer twee wint € 2.000 en de nummer drie € 1.000.

De uitslag is te vinden op www.klimaatstraatfeest.nl

Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau. Het HIER Klimaatstraatfeest wordt mede mogelijk gemaakt door Essent. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met Area, Buurkracht, het Oranjefonds en tientallen Nederlandse gemeenten. Gemeente Maastricht was deze editie Gouden Ster partner van het HIER Klimaatstraatfeest. Inwoners van Maastricht begonnen de competitie daarom met een voorsprong van 1.000 punten.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Klimaatstraatfeest

Gebr Hermansstraat

Het weer in Limburg
zaterdag 25 januari 14:36 Zwaar bewolkt Maastricht 2.5 °C ZW 1 Min: 2 Max: 5
Evenementen