Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Award-winnende chef Jonatán Gómez Luna Torres demonstreert Mexicaanse kookkunst tijdens Folie Culinaire
maandag 18 april 14:00

Folie Culinaire maakt de tweede gerenommeerde chef bekend die tijdens het evenement acte de présence geeft! Het internationale gastronomische evenement vindt plaats van 10 t/m 12 oktober in MECC Maastricht.

Jonatán Gómez Luna Torres, geboren en getogen in Mexico City, is een waardige vertegenwoordiger van de hedendaagse Mexicaanse keuken. Op Folie Culinaire geeft Jonatán een demonstratie van zijn Mexicaanse kookkunst. Hij maakt deel uit van de nieuwe generatie van Mexicaanse chefs. Jonatán is afgestudeerd aan Centro Culinario Ambrosia en ontwikkelde zijn culinaire kunsten bij de meest toonaangevende restaurants ter wereld. Allemaal restaurants die twee of drie Michelinsterren hebben.

In 2008 opende hij zijn restaurant Le Chique, dat deel uitmaakte van Karisma Hotels & Resorts waar Jonatán de afgelopen acht jaar gewerkt heeft als hoofd van Corporate Culinary Development.

Le Chique is één van de meest toonaangevende restaurants van Mexico en heeft heel wat awards en onderscheidingen gewonnen. Enkele voorbeelden: “The Best of The Best” (2014), “Best Tasting Menu” (2012 & 2015), “Most Beautiful Dishes” (2013) en “Restaurant of the Year” (2014). Le Chique wordt aanbevolen door The Daily Meal in hun lijst van 100 beste restaurants in Latijns-Amerika. Ook heeft het de prestigieuze Five Diamond Award van de AAA gekregen. In 2015 werd Jonatán bekroond met The Rising Star Chef Award door het Wine and Food Festival Mexico City en werd hij uitgenodigd om mee te werken aan diners in culinaire bestemmingen zoals Parijs en Londen. Als kers op de taart werd Le Chique recentelijk door de World’s Best Restaurants Academy toegevoegd aan Diners Club 50 Beste Discovery Series. Jonatán is een frequent deelnemer aan gastronomische conferenties en tentoonstellingen in Mexico en veel andere landen.

Jonatán Gómez Luna Torres: “Niets kan worden gerealiseerd zonder een geweldig team en een geweldige familie als achterban. Mijn team is mijn balans in de drukte en mijn vrouw en kinderen zijn de motor en bron van mijn inspiratie in het leven, ik dank hen daarvoor!”.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Folie Culinaire

Het weer in Limburg
zaterdag 27 februari 22:44 Zwaar bewolkt Maastricht 9.7 °C NNW 3 Min: 5 Max: 10
Evenementen