Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Nu aanmelden voor De Limburgse Bierkaart
maandag 18 april 17:00

Na een succesvolle eerste regionale bierkaart, De Gelderse Bierkaart, gaat Misset Horeca nu op zoek naar de lekkerste bieren van Limburg. Brouwerijen kunnen vanaf nu hun bieren aanmelden voor De Limburgse Bierkaart.

Speciaalbieren en ook bieren uit de streek zijn populairder dan ooit. Maar hoe maak je een keus uit het enorme aanbod? Misset Horeca gaat in elke regio van het land de bieren proeven en keuren. Wat zijn de lekkerste bieren van de regio? Na een succesvolle eerste lancering van De Gelderse Bierkaart, waar over de komende weken nog veel gepubliceerd zal worden, gaat Misset Horeca nu aan de slag met De Limburgse Bierkaart.

Wie mogen er mee doen? Alle brouwerijen die op het grondgebied van de aangegeven regio staan (Limburg in dit geval) mogen meedoen, mits ze duidelijk laten weten waar ze hun bieren brouwen. Het bier moet deel uitmaken van het standaardassortiment, en dus geen eenmalig brouwsel zijn. Verder maakt het niet uit of het om een kleine microbrouwerij gaat of een grote multinational. Zolang je je maar op het grondgebied van de betreffende regio bevindt en je bier in de horeca geleverd wordt. Het maakt niet uit of je honderden zaken beleverd of twee dorpscafés in de regio. Iedere brouwer mag twee bieren insturen.

Alle ingezonden bieren worden tijdens een proeverij geproefd door een panel van een deskundige jury. Zij zullen alle bieren blind proeven en de beste zullen op de kaart komen in één van de vijf categorieën. Het aantal bieren dat uiteindelijk op de kaart komt wordt bepaald door de jury, afhankelijk van de punten die toegekend worden. De jury bestaat uit -voorzitter- Peter van der Arend (oa Arendsnest, BeerTemple, Craft&Draft, Jopen Proeflokaal), Maik van Heerd (oa eigenaar Café De Toeter in Groningen en organisator Gronings Bierfestival en ’s werelds grootste Bierdiner), Fiona de Lange (oa zytholoog, schrijver, biersommelier), Raymond van der Laan (oa bieraficionado.nl en –freelance- journalist Volkskrant Magazine), Sander van Werkhoven (oa horecajournalist, bierkenner, jurylid Café- Terras en Koffie Top 100) en Ivo Thijssen (biersommelier en organisator van onder meer bierproeverijen).

Brouwerijen die mee willen doen en/of meer informatie willen, kunnen een mailtje sturen naar michaelsimon@vakmedianet.nl  ovv De Limburgse Bierkaart.

De Limburgse Bierkaart wordt 18 mei geproefd in Proeflokaal De Klep in Venlo. Eigenaar Loius Klaassens zal voor deze gelegenheid ook plaatsnemen in de proefjury. 

Bron: MissetHoreca

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

speciaalbieren

Het weer in Limburg
zaterdag 25 januari 15:58 Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken) Maastricht 2.6 °C WNW 1 Min: 2 Max: 5
Evenementen