Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht kleurt Oranje tijdens koningsdag
woensdag 20 april 08:40

Maastricht en in het bijzonder het Vrijthof kleurt weer Oranje tijdens Koningsdag, 27 april aanstaande. Op het Vrijthof worden weer tal van activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud.

Voor het eerst dit jaar heeft het Oranjecomité Maastricht de samenwerking opgezocht met de gemeente Maastricht, Centrummanagement Maastricht en de Vrijthofondernemers. Samen hebben ze een bruisend programma weten te maken waar zowel jong als oud van kan gaan genieten.

Volgens traditie brengt de Mestreechter Fanfaar Sint Joezep in de vroege uren een aubade aan alle nieuw gedecoreerden. Om 10.00 uur is er in de St.Janskerk een Oecumenische dienst met medewerking van de Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht en het Koninklijk St.Caeciliakoor Heer.

Gedurende de tijd dat in Maastricht een garnizoen gelegerd was, was het traditie dat op Koningsdag, op het Vrijthof een Vlaggenparade gehouden werd door de in Maastricht gelegerde militairen. Hoewel Maastricht geen Garnizoensstad meer is, is deze traditie voorgezet in de vorm van een buitengewone vlaggenparade die direct na de Oecumenische Dienst aanvangt.

Na de vlaggenparade start een (kinder)cultuurprogramma op het Vrijthof en kunnen kinderen deelnemen aan de zogenaamde kindervrijmarkt. Op het kiosk treden diverse jonge artiesten op zoals Steph Habets, Jeugdharmonie St.Petrus en Paulus Wolder, Vitzkids, Dance Centre Benito Deane, De Kinderköpkes, Kyle Schielen en Dansschool Reality. Judoclub Tjukuri verzorgt weer een aantal workshops en verder zijn de waterscouts Jan van Gent aanwezig. De pony’s zijn er weer, het springkussen staat gereed, er is plaats voor stoeptekenen er zijn ballonnen en nog veel meer. Voor het volledige programma zie www.oranjecomitemaastricht.nl

Nieuw dit jaar is het zogenaamde Koningsdagconcert van de Koninklijke Harmonie Heer dat om 19.00 uur start in de Bonbonnière. Kaarten hiervoor à € 12,50 zijn te bestellen via koningsdagconcert@khvh.nl  of via de website van de Koninklijke Harmonie van Heer.

Dankzij een aantal sponsoren zal ook dit jaar Koningsdag om 22.00 uur worden afgesloten met een spetterend vuurwerk boven de Maas.

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Koningsdag

vuurwerk

Het weer in Limburg
dinsdag 19 oktober 14:29 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 16.3 °C ZZW 3 Min: 11 Max: 18
Evenementen