Home > De TUINEN; Good for you but good for our planet as well!

De TUINEN; Good for you but good for our planet as well!

apr 22, 2016 | Limburglokaal

Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza over een van de winkels in het Corio winkelcentrum in Heerlen. Lees hier het artikel over De Tuinen:

In 1980 opende de gezondheidswinkel “De Tuin van Babylon” in de binnenstad van Den Haag. Deze winkel bl…eek een groot succes en al snel volgde een tweede zaak in Den Haag. In 1991 werd de “Tuin van” onderdeel van Ahold en werd de naam veranderd in “De Tuinen”. Vanaf dat moment groeide het aantal winkels flink.

In mei 2003 werd “De Tuinen” onderdeel van het Britse Holland & Barrett en op korte termijn zal er op de gevel ook “Holland & Barrett” staan. “We gaan binnenkort verbouwen en dan krijgt de winkel een nieuwe uitstraling en dus ook de nieuwe naam!”, zegt Marjolein Logister van de winkel in Corio Center.

“Ik werk nu zo’n 10 jaar bij De Tuinen en ik verheug me op de nieuwe winkel. Zo kunnen we de klanten straks nog beter van dienst zijn”. In de winkel in Heerlen werken 5 vaste medewerkers; Esther, Marjolein, Petra, Shirley, Katrien en 2 oproepkrachten. Katrien is de Filliaalmanager van de winkel in Corio Center en van de winkel in Maastricht. Esther is de eerste verkoopster.

Bijna iedereen in de winkel is gediplomeerd Drogist. “Het is erg belangrijk om goed advies te kunnen geven aan een klant. Je ziet dat er tegenwoordig heel veel mensen zijn die heel bewust met hun lijf en hun voeding bezig zijn. Een goed advies maakt dan echt het verschil”, aldus Marjolein.

In de winkel kun je terecht voor thee, vitaminen en supplementen, voeding en dranken, sport en afslanken, persoonlijke verzorging en cadeaus. Bij alle producten die De Tuinen verkoopt ligt de nadruk op de innerlijke en uiterlijke verzorging met zorg voor de natuur.

“Al onze producten zijn SLS-vrij. SLS staat voor Sodium Lauryl Sulfate. Het zijn 100% natuurlijke producten die wij verkopen en uiteraard proefdiervrij”, benadrukt Marjolein.

Lijnzaad is misschien wel het meest verkochte artikel in de winkel. “Dit loopt echt gigantisch goed!”, aldus Marjolein die het product direct laat zien en de mogelijkheden bespreekt. “Lijnzaad is rijk aan plantaardige Omega 3 vetzuren en is goed voor hart en bloedvaten, goed voor de stoelgang en helpt bij het handhaven van een goed cholesterolgehalte. Iedereen heeft hier eigenlijk profijt van”. Ook visolie loopt erg goed. “Opvallend veel Chinese klanten komen hier speciaal voor.”

Het spaarsysteem “Passie” bestaat uit een card waarop je voor elke Euro 2 punten cadeau krijgt. Per kwartaal ontvang je dan een waardecheque waarmee je directe korting krijgt bij je volgende aankoop. Ook zijn er regelmatig speciale acties met extra spaarmogelijkheden voor “Passie” klanten.

De sfeer in de winkel is erg goed. “Er is tijd voor een geintje onder elkaar maar ook met de klanten. Wat is het toch heerlijk als een klant terugkomt en ons bedankt voor het goede advies. Daar doen we het met z’n allen voor!”.

De Tuinen is dagelijks geopend van 09.30u tot 18.00u (zondag van 12.00u tot 17.00u en maandag vanaf 12.00u, donderdag tot 21.00u).