Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
PvdA-raadslid Nelleke Barning neemt afscheid van gemeenteraad
zaterdag 30 april 15:00

Na ruim 10 jaar neemt Nelleke Barning op 14 juni 2016 afscheid van de Maastrichtse gemeenteraad. Barning (46) begint per 1 juni 2016 aan een nieuwe baan als Global Director Communications & External Affairs bij DSM Nutritional Products (DNP), de voedingstak van DSM. Het hoofdkantoor van DNP is gevestigd in Kaiseraugst, Zwitserland en dat wordt ook Barning’s standplaats. Daardoor is haar werk niet meer met het raadslidmaatschap te combineren.

Nelleke Barning startte in april 2006 als gemeenteraadslid voor de PvdA Maastricht. Zij combineerde het raadslidmaatschap al die jaren met haar DSM-carrière, waar zij op dit moment verantwoordelijk voor de wereldwijde interne communicatie is. Als raadslid beheert zij onder meer de portefeuilles economische zaken, cultuur en mobiliteit. Zij was van 2006-2014 lid van het fractiebestuur. Barning introduceerde onder andere de 50-dagennorm voor evenementen op de Maastrichtse pleinen, en is een actieve pleitbezorger voor de woonkwaliteit in de stad, die niet alleen onder druk staat van evenementen, horeca en toerisme, maar ook van verkeer en luchtvervuiling. Tegelijk toonde Nelleke Barning zich een fervent voorstander van de afschaffing van het zondags winkelverbod. Haar grote drijfveer in de politiek is het verbinden van bevolkingsgroepen en belangen, vanuit de overtuiging dat de PvdA de partij is die bruggen bouwt en mensen verbindt, iets wat juist nu van groot belang is.

Nelleke Barning wordt in de Maastrichtse gemeenteraad opgevolgd door Antoine van Lune, die op dit moment burger-niet-raadslid van de fractie is, en van 2012 tot 2014 ook al lid van de gemeenteraad was. Antoine van Lune heeft zich tot nu toe sterk gemaakt voor voldoende betaalbare huurwoningen in de stad, balans tussen student en stad en een breed kwalitatief cultureel aanbod. Hij zal dit als raadslid blijven doen.

Frans Bastiaens, fractievoorzitter PvdA Maastricht: "De PvdA feliciteert Nelleke van harte met deze mooie nieuwe baan. Wij betreuren het natuurlijk dat we afscheid moeten nemen van een goed en effectief raadslid - Nelleke heeft gedurende haar raadslidmaatschap een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan de stad Maastricht, waarvoor we haar van harte bedanken. Het feit dat ze een drukke, internationale baan combineerde met het raadslidmaatschap, oogstte bewondering en respect. Gelukkig krijgen we met Antoine een ervaren kracht terug in de raad. De PvdA zal uiteraard nog op feestelijke wijze afscheid van Nelleke Barning nemen."

Ferry van Westerhoven, voorzitter van de PvdA Maastricht: “Geweldig hoe Nelleke al die jaren, ondanks een zeer drukke baan, zich inzette voor Maastricht en voor onze PvdA. Slagvaardig, gedreven en oog voor wat er echt nodig is. Ik wens haar veel succes bij deze nieuwe stap. En datzelfde wensen we Antoine toe, die een prima bijdrage aan de PvdA fractie en de raad zal gaan leveren.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Nelleke Barning

Het weer in Limburg
maandag 24 februari 18:23 Zwaar bewolkt Maastricht 11.4 °C ZW 5 Min: 7 Max: 10
Evenementen