Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
1 mei: Le Jour du Muguet in Maastricht
maandag 02 mei 08:00

Voor de negende keer organiseerde de Alliance Française Maestricht samen met het Buurtplatform Kommelkwartier en Boekhandel Dominicanen op 1 mei 2016 het kleinschalige Frans georiënteerde festival 'Le Jour du Muguet'.

De dag is geënt op een eeuwenoud gebruik om op de eerste dag van mei aan iemand waarvan men houdt een Lelietje van Dalen (un muguet) te geven, een 'porte-bonheur'. Dit mooie gebaar dat in Frankrijk en ook in België op een mei nog volop in ere wordt gehouden, is door dit initiatief ook in Maastricht stilaan een traditie geworden.

Le Jour du Muguet onderstreept dat Maastricht, als de meest Franse stad van Nederland, de Franse taal en cultuur een warm hart toedraagt. Het Kommelplein voor het mooie Kruisherenhotel werd deze dag omgetoverd tot 'La Place du Muguet', een 'Place du Tertre', met sfeervolle muziek, schilderende kunstenaars, brocanteurs, Franse wijnen, Franse kaas, crêpes en kunstkraampjes met schilderijen, keramiek, tekeningen en natuurlijk met muguets (lelietjes van Dalen) die er te koop waren.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

1 Mei

Kruisherenhotel

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 02:12 Zwaar bewolkt Maastricht 8.1 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen