Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
The Rosenbergs geven exclusief concert in Maastricht
vrijdag 13 mei 14:00

Het fabuleuze gypsy-swing trio The Rosenbergs komt zondag 22 mei voor een exclusief concert naar het Magisch Theatertje, Molenweg 4, Maastricht (wijk Amby).  Dit trio bestaat uit Johnny Rosenberg (gitaar/zang), Mozes Rosenberg (gitaar) en Sani van Mullem (contrabas).  Zij vormen de meest talentvolle jonge generatie Rosenbergs (bekend van het wereldbefaamde Rosenberg Trio).

The Rosenbergs zijn vanuit verscheidene achtergronden bijeengekomen en brengen moderne jazz en natuurlijk ook standards uit het repertoire van Django Reinhardt. Nieuw en fris is de vocale bijdrage van de begaafde jazz-zanger Johnny Rosenberg als hij zingt uit het Great American Songbook.

Dat ze er zin in hebben blijkt uit de voortvarende uitgave van hun debuutalbum “Obsession” (Sinti Music Records). De virtuoos spelende solist van het trio, Mozes, komt uit de gerenommeerde Rosenberg familie. Als kleine jongetje ontmoette hij Paco de Lucia en kreeg een masterclass van Joe Zawinul. Als gastmuzikant is hij veel gevraagd. Mozes speelde met het Rosenberg Trio o.a. de Family Tour. Hij neemt nog regelmatig de solopartijen van zijn broer Stochelo over.

Johnny Rosenberg is ritmegitarist en zanger. Ook hij begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en heeft furore gemaakt met Jimmy Rosenberg in de Gipsy Kids en Sinti. Zij stonden o.a. in het voorprogramma van James Brown. Johnny heeft met zijn Trio Johnny Rosenberg deelgenomen aan het Nationaal Songfestival met een zelfgeschreven nummer waarmee hij derde werd. Hij schitterde eveneens in The Voice. Zijn trio werd veel gevraagd op internationale festivals in Engeland, Tsjechië, Hongarije, Zweden, Oostenrijk enz.

De ritmesectie wordt gecompleteerd met de bassist Sani van Mullem. Theaterbekendheid kreeg hij met de Gipsy Boys en pianist Jan Vayne. Zijn baspartijen zijn fenomenaal en dat liet hij horen op de cd “Ready’n able” met Stochelo en Mozes Rosenberg. Dat leverde hen een tour op door Frankrijk met een dertigtal optredens. Johnny & Mozes Rosenberg maakten in 2009 een start met moderne Jazz. De akoestische gitaar werd afgewisseld met de elektrische jazzgitaar. In deze bezetting waren ze enkele malen te horen op het festival van de Edison Awards. Dat leidde tot een concertreeks met de pianist Rob van Bavel in een tour van Jazz-Impuls.

Zondagmiddag 22 mei, aanvang 15 uur in het Magisch Theatertje (Molenweg 4, Maastricht /wijk Amby).

Entree: € 15  / Reserveren: info@ap-artevents.nl  (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten).

Een impressie: https://www.youtube.com/watch?v=ypfV7ndPbd8

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

ap-artevents

The Rosenbergs

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:28 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.6 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen