Home > Intertoys: meer dan alleen speelgoed!

Intertoys: meer dan alleen speelgoed!

mei 13, 2016 | Limburglokaal

Wekelijks schrijft Harold Habets van La Fortezza een artikel over een onderneming in het Corio Center Heerlen. Lees hier het artikel over Intertoys.

René van den Hoek is de bedrijfsleider in de winkel in Corio Center. “Ik zit al sinds 1983 in het speelgoed”, zegt René die bij Schunck in Heerlen is begonnen als verkoper op de huishoud- en beddenafdeling. Daarna is hij gaan werken in de Intertoys ‘shop-in-shop’ bij Schunck. Daar is hij met het “speelgoedvirus” besmet.

Intertoys is in 1976 ontstaan uit een groep speelgoedwinkels die samen een inkooporganisatie had opgericht. Met 265 winkels is Intertoys inmiddels de grootste keten van speelgoedwinkels in Nederland.

“Door het werken met speelgoed en met jonge mensen blijf ik zelf ook jong”, zegt de goedlachse René die zelf graag nieuw speelgoed in de winkel demonstreert. “Dat gaat lang niet altijd succesvol”, geeft René toe als een Heli-Ball met een klap tegen de muur botst.

In de Heerlense vestiging van Intertoys werken 9 medewerkers waarvan 4 stagiaires. Opvallend is dat er vaak stagiaires blijven “hangen” na hun stageperiode. “Werken bij Intertoys voelt als werken met vrienden”, zegt een aantal medewerkers in koor.

In de winkel liggen 1001 artikelen variërend van pluche knuffels voor pasgeboren baby’s tot multimedia games voor de jong volwassenen. “Onze doelgroep is heel breed. Voor elke leeftijdscategorie hebben we wel wat. Lego loopt het hele jaar door goed en ook Barbie is en blijft een topper. Momenteel verkopen we veel Drones”, aldus Van den Hoek. Drones zijn verkrijgbaar van €34 tot €99. Intertoys heeft naast het speelgoed en de games ook een uitgebreide collectie Gifts & Bijoux.

De decembermaand is “de mooiste tijd van het jaar”. René en zijn medewerkers maken dan behoorlijk wat overuren. “Vanaf de herfst verkopen we veel gezelschapsspellen voor de lange donkere avonden. Het hele jaar door verkopen we veel (technisch) Lego en Barbie poppen, maar in de decembermaand is het speelgoed niet aan te slepen”, aldus René.

Al vier jaar op rij neemt de vestiging van René de koppositie in op het gebied van omzet in het rijtje Maastricht, Kerkrade, Sittard, Brunssum, Geleen en Heerlen. “Altijd goed om elkaar een beetje scherp te houden”, zegt René met een grijns.

Intertoys Heerlen ligt op de benedenverdieping van winkelcentrum Corio Center en is dagelijks geopend vanaf 09.30u (maandag en zondag vanaf 12.00u).